Actualitate

Teste grilă cu răspunsuri aranjate într-o anumită simetrie la un concurs organizat de MAI

Teste grilă cu răspunsuri aranjate într-o anumită simetrie la un concurs organizat de MAI

Săptămâna trecută MAI a organizat două concursuri în vederea încadrării a 4 (patru) funcții de agent de
poliție din statul de organizare al Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I., prin încadrare directă, și unul pentru trei posturi de ofițer. Un brăilean, care a candidat la cele două concursuri organizate de MAI în zilele de 18 și 20 februarie, a atras atenția asupra răspunsurilor la testele grilă, care erau aranjate în grilă după un anumit algoritm. 

Brăileanul Mihai Adrian Jianu s-a înscris pentru concursul din 18 februarie pentru trei posturi de ofițeri de poliție, prin trecerea unor agenți în corpul ofițerilor, dar și la concursul din 20 februarie pentru ocuparea a patru posturi de agent de poliție.

Acesta a spus că în momentul în care s-au afișat baremurile de corectare pentru aceste concursuri a constatat o asemănare izbitoare între grilele de răspuns la cele 30 de întrebări.

Uitându-mă pe ambele baremuri am constatat că unul avea răspunsurile corecte în ordinea a, b, c, iar cele de-al doilea avea răspunsurile corecte în ordinea c, b, a. Și de acolo mergi în linie șerpuită, în zig-zag. Și așa reușești să rezolvi practic, fără să faci prea multă muncă, testul în sine” a spus Adrian Jianu lider al sindicatului ProLex.

Brăileanul a spus că la examenul din data de 20 februarie i-a trecut prin gând că ar putea să fie ceva necurat, dar a refuzat să creadă. El spune că încă mai crede că aceste baremuri, cu acest tip de răspunsuri, este doar o coincidență.

Jianu a spus că dacă se dovedește că ar fi o posibilă fraudă, acest algoritm al răspunsurilor la cele 30 de întrebări din grilele de examen, ar trebui să se ia măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

Adrian Jianu a obținut nota 9.40, dar a făcut contestație. În urma contestației nota a rămas cea inițială.

Sindicatul ProLex a făcut o sesizare la cabinetul ministrului de interne, iar comisia de concurs a luat decizia de a amâna etapa a doua a concursului, programată pentru 4 martie până la o dată ce va fi stabilită ulterior și anunțată candidaților cu minim 48 de ore înainte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •