invatamant

Taxa pentru Bac-ul puturosilor

Taxa pentru Bac-ul puturosilor
Taxa pentru Bac-ul puturosilor
Taxa pentru Bac-ul puturosilor

Taxa pentru cei care vor da anul acesta bacalaureatul, daca nu au promovat acest examen in doua sesiuni anterioare este de 230 lei.
Ministerul Educatiei a stabilit suma pe care trebuie sa o plateasca acei candidati care nu au promovat nicio proba a bacalaureatului si care au sustinut de doua ori acest examen.

Potrivit metodologiei, candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat fara taxa de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pana la data de 1 martie, de catre Ministerul Educatiei. Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile organizate incepand cu anul 2003, pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate anterior. Ministerul Educatiei a anuntat ca si pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio proba a bacalaureatului la doua sesiuni va fi 230 de lei. Daca tinerii vor avea de sustinut pentru a treia oara in intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxa stabilita de catre inspectoratul scolar, in functie de disciplina.

Inscrierile incep pe 27 mai

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc in perioada iunie-iulie, candidatii putand sa se inscrie in perioada 27-31 mai. Examenul de bacalaureat va incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 12 iunie. in perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana si in 2 iulie la Limba si literatura materna. Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele vor fi afisate în 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, între orele 12.00 si 16.00, urmand ca în perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate în 12 iulie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.