Administratie

Targ destinat tinerilor interesati sa studieze la licee si universitati de elita din strainatate

Targ destinat tinerilor interesati sa studieze la licee si universitati de elita din strainatate
Targ destinat tinerilor interesati sa studieze la licee si universitati de elita din strainatate
Targ destinat tinerilor interesati sa studieze la licee si universitati de elita din strainatate

Reprezentantii a peste 60 de universitati si licee de elita din Europa si SUA vor participa la Bucuresti un targ destinat tinerilor interesati sa studieze intr-un alt stat, in perioada 8-9 martie, la Hotelul Hilton din Capitala, in cadrul proiectului international „World Education”. De asemenea, in ziua de 7 martie va fi organizat un targ asemanator si la Hotelul IBIS din Constanta.

Potrivit organizatorilor, tinerii romani au oportunitatea sa afle ofertele unor universitati si licee de elita din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Franta, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Spania, Statele Unite si Turcia.

Forumul se desfasoara aproape de sfarsitul campaniei de admitere pentru universitatile din Olanda, Danemarca, Franta, Elvetia.

Evenimentul va oferi o a doua sansa si pentru cei interesati sa studieze in Marea Britanie, unde in mod oficial sesiunea de aplicatii s-a incheiat pe 15 ianuarie.

Acest lucru va fi posibil prin procedura „on spot admission”, pe care universitatile britanice o vor aplica in zilele de targ printr-un interviu de 15 minute.

Candidatii care sustin cu succes interviul vor primi o scrisoare de ‘admitere conditionata’ si vor fi admisi in mod automat, dupa prezentarea ulterioara a diplomei de bacalaureat sau de licenta si rezultatul testului de limba straina.

Politicile universitatilor din Marea Britanie sunt neschimbate si nu sunt afectate de controversele aparute in Anglia cu privire la problema emigrarii si permisele pentru dreptul la munca pentru cetatenii romani si bulgari’, a spus Svetlan Danev din partea firmei de consultanta educationala ‘Integral Group’.

Potrivit datelor sistemului de admitere centralizat in Marea Britanie, numarul de solicitanti romani a scazut cu 4,4% pentru anul 2013-2014, la aceasta ora fiind inregistrati 2.112 aplicanti, comparativ cu cifra de 2.210 din anul trecut.

Potrivit lui Danev, interesul universitatilor britanice pentru studentii romani a ramas constant. La sfarsitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenti, Romania ramane in Top 10 state membre UE, pentru numarul de studenti in Marea Britanie. Este de asteptat ca dupa sesiunea de admitere 2013 numarul lor sa depaseasca 5.500.

Doua universitati din Marea Britanie au anuntat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din Romania.

Universitatea din Salford va acorda o bursa sociala speciala de 1.500 de lire sterline, care va fi acordata in mod automat in numerar pentru fiecare student din Romania inscris la studii universitare’, a spus Danev.

Universitatea acorda si o bursa suplimentara de 2.000 de lire sterline pentru studenti cu rezultate remarcabile si respectiv cate 1.500 si 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate si MBA.

Universitatea Bradford a anuntat, de asemenea, burse speciale pentru toti solicitantii din Romania, cu diplome notate peste 9.00, care vor primi 3.500 de lire sterline in primul an, si alte 1.000 de lire sterline in anul 2 si 3, daca vor pastra performantele academice.

Toti ceilalti cetateni romani vor primi 500 de lire in mod automat, in momentul inscrierii. Universitatea va gazdui o conferinta nationala intitulata ‘Studentii romani in strainatate – provocare acceptata’, la mijlocul lunii martie, cu participarea ambasadorului Romaniei in Marea Britanie.

Olanda ofera admitere timpurie pentru romani si va face inscrieri in timpul evenimentului, pentru a le oferi locuri pentru cele mai populare programe. Tara se plaseaza pe locul al doilea in Europa din punct de vedere al atractivitatii cu peste 1.500 de programe in limba engleza si taxe de studiu mici.

Servicii gratuite de consultanta educationala pentru admitere in Danemarca si Franta si masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului ‘Saptamana Educatiei in strainatate’.

La proiect se alatura anul acesta sase universitati de top din Italia, Marea Britanie si SUA, lideri in domeniul arhitecturii, designului si pedagogiei. World Education aduce la Bucuresti si colegii de elita din Marea Britanie, Elvetia si Germania.

In special pentru elevii romani vor fi acordate burse cuprinse intre 30% si 75% din taxele de scolarizare.

Organizatorii, ‘Integral Group’, vor anunta un concurs de burse pentru elevii de 16 de ani, prin care vor avea ocazia sa isi finalizeze studiile liceale in strainatate si sa obtina o diploma britanica, la preturi mai mici comparativ cu invatamantul privat din Romania.

In cadrul evenimentului ‘Saptamana Educatiei in strainatate’ vizitatorii vor avea ocazia sa beneficieze de consultatii gratuite si sa aleaga si cea mai potrivita tabara de limbi straine in strainatate din peste 300 de propuneri.

Vor fi organizate seminarii specializate pentru elevi si parinti sustinute chiar in colaborare cu studenti romani care studiaza deja in strainatate.

Astfel candidatii vor primi sfaturi si vor invata trucuri pentru o admitere de succes. Informatii complete despre programul targurilor pot fi gasite pe site-ul proiectului la adresa: www.worldeducation.ro , unde se efectueaza inregistrarea pentru participarea la sesiunile de admitere pe loc, pentru seminarii sau pentru consultatii gratuite.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.