Social

Târg de mărțișoare handmade organizat de Liceul ”D. P. Perpesicius” în scop caritabil

Târg de mărțișoare handmade organizat de Liceul ”D. P. Perpesicius” în scop caritabil

În anul omagial al satului românesc cadrele didactice și elevii Liceului ”D. P. Perpesicius” Brăila și-au propus a face cunoscute şi a valorifica obiceiurile şi tradiţiile româneşti prin respectarea, practicarea şi transmiterea lor generaţiilor actuale şi viitoare. ”Târgul de mărțișoare handmade” organizat de Liceul ”D. P. Perpesicius” a dorit să fie și o activitate pentru dezvoltarea afectivă a personalităţii tinerilor, prin educarea în spiritul artistic, al moralei creştine şi dezvoltarea calităţilor umane: empatia, altruismul, solidaritatea prin acţiuni de binefacere şi de voluntariat.

Astfel, în aşteptarea primăverii şi a mărţişorului, o echipă inimoasă de cadre didactice, împreună cu elevii Liceului Pedagogic „D.P. Perpessicius” din Brăila au iniţiat, organizat şi desfăşurat o activitate de voluntariat – Târgul de mărţişoare handmade – având ca scop colectarea de fonduri necesare ajutorării unor persoane aflate în mare impas financiar datorită problemelor mari de sănătate cu care se confruntă.

Această activitate s-a desfăşurat în perioada 26-27 februarie 2019, în curtea Liceului Pedagogic ”D. P. Perpesicius”, unde părinţi, bunici şi prieteni ai elevilor şi profesorilor liceului au putut cumpăra mărţişoare făcute de elevii liceului pentru a ajuta şi sprijini însănătoşirea doamnei profesoare Iuliana Țigănuş de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Brăila, bolnavă de cancer, dar şi a unei tinere eleve a liceului care se luptă cu o boală ce-i face viaţa grea, lupus – o boală cu o mie de feţe.

Iniţiatorii acestei activităţi au fost doamnele profesoare Victoria Ferescu, Mirela Iordache şi Manuela Bertescu împreună cu vicepreşedintele Consiliul Elevilor din Liceul ”D. P. Perpesicius”,  Carol Mihail Țino, elev în clasa a XI-a B și având susţinerea domnilor directori prof. Constantin Gherghinoiu şi prof. Bogdan Grigore.

Pentru desfăşurarea  în bune condiţii a acestei activităţi, ce s-a regăsit în calendarul mai multor proiecte educaţionale ale şcolii noastre: „Bucuria sărbătorilor creştine”, „Sărbătorile creştine – prilej de bucurie sfântă”, „Să ştii mai multe despre neamul tău”, „Justice has no gender”, iniţiatorii aceștia au fost susţinuţi şi ajutaţi cu multă dăruire de către doamnele învăţătoare Mariana Mircioi, Georgeta Sasu, Dumitrica Nedelcu, Iuliana Pătraşcu, Ecaterina Ene, Rodica Bianu, Anica Frigioiu precum şi de doamnele profesoare Antonia Aramă, Carmen Aldea, Otilia Ilie, Silvia Munteanu, Elena Mocanu, Marina Poalelungi, Beatrice Văsii, Violeta Aramă, dar şi de către un grup de elevi inimoşi de la clasele a XI-a B, a IX-a B, a XII-a D.

[quote]Tuturor acestor oameni de suflet, care au răspuns cu bucurie invitaţiei noastre de a fi împreună în realizarea acestei activităţi le mulţumim şi ne rugăm Domnului să-i binecuvânteze cu daruri minunate mântuitoare. În urma vânzării unor lucrări expuse s-a adunat suma de 2931 lei, care a fost împărţită şi donată celor două cazuri pentru care s-a iniţiat această activitate. Ne rugăm pentru doamna profesoară Țigănuș și pentru eleva noastră să iasă învingătoare în lupta cu boala lor[/quote], a spus profesoara Victoria Ferescu.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •