Actualitate

Tanara din Ciresu amenintata cu moartea de un consatean

Tanara din Ciresu amenintata cu moartea de un consatean

Femeie, ameninţată cu moartea, de către un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma unui conflict spontan.

Sâmbătă, 8 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi de către o tânără, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Cireşu, cu privire la faptul că a fost ameninţată cu moartea de către un consătean, în vârstă de 23 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că în urma unui conflict spontan între aceştia şi pe fondul consumului de alcool de către tânăr, acesta i-ar fi adresat brăilencei ameninţări cu moartea şi acte de violenţă.

Conform art. 206 din Codul Penal, fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Ameninţarea poate fi realizată în mod direct sau indirect, trebuie să producă o temere serioasă pentru persoana ameninţată, iar răul cu care se ameninţă trebuie să fie injust şi iminent, putând viza victima, pe soţul său, o rudă apropiată, dar şi pe orice altă persoană, cu care aceasta nu are legături de rudenie. 

Pentru a nu deveni victimă, poliţiştii recomandă:

–  Evitarea companiei persoanelor alcoolice. Pe cât posibil, fereşte-te să intri în conflict cu acestea, nu le jigni şi nu le încuraja comportamentul agresiv;

–   Evitarea frecventării locurilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc. Acestea sunt medii care favorizează comiterea de fapte ilegale;

–   Ocolirea grupurilor de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care manifestă comportament agresiv;

–   Evitarea certurilor cu persoane pe care le cunoşti ca fiind violente; s-ar putea ajunge la lucruri grave, precum vătămări corporale sau chiar crime!

Sfaturi oferite de polițiști pentru a nu ajunge în postura de agresor

Pentru a preveni implicarea ta în fapte cu violenţă, care te-ar putea aduce în spatele gratiilor pentru o perioadă de la 3 luni la un an, ţine cont de următoarele sfaturi:

–        dacă ştii că devii violent atunci când consumi băuturi alcoolice, nu rămâne în bar până îţi pierzi controlul şi nu mai eşti conştient de ceea ce faci;

–        în trafic, dă dovadă de respect şi toleranţă;

–        nu încerca să îţi impui punctul de vedere prin violenţă;

–        respectă opiniile celorlalţi, nu țipa și nu folosi violența atunci când vrei să-i contrazici;

–        nu încerca să îţi rezolvi singur problemele şi neînţelegerile cu cei din jur! Apelează la sprijinul poliţiei sau al altor instituţii abilitate!

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •