Politica

Tabarac: Investițiile pompieristice de la ECO demonstrează lipsa de viziune a primarului Marian Dragomir

Tabarac: Investițiile pompieristice de la ECO demonstrează lipsa de viziune a primarului Marian Dragomir

Peste 2.153.000 de lei, adică peste 450.000 de euro a cheltuit Primăria Brăila pentru achiziția unor utilaje care au intrat de curând în dotarea SC ECO SA, firma de salubritate la care municipalitatea este acționar majoritar. Este vorba despre trei mașini de colectare a gunoiului, o autospecială cu container și o mașină specială pentru deszăpeziri, echipamente despre care primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că vor rezolva problemele salubrizării în Brăila.

Spre finalul anului 2017, municipalitatea a alocat către ECO SA peste 9 milioane de lei, sub justifcarea unei modernizări a parcului de utilaje. Consilierul municipal Adrian Tabarac a atras atenția încă de atunci că în realitate, peste 5,2 milioane de lei, adică mai mult de jumătate, vor fi folosiți pentru acoperirea datoriilor pe care societatea le avea în acel moment, iar restul urmau să fie alocați investițiilor.

[quote]Dacă la momentul infuziei de capital, conducerea ECO SA și primarul Dragomir promiteau că banii vor fi utilizați pentru achiziția a 350 de pubele zincate, 250 de pubele metalice pentru  colectarea selectivă a gunoiului, două autogunoiere de capacitate mare, o automăturătoare, o autospecială multifuncțională, dotată inclusiv cu aspirator de frunze şi container pentru moloz, un tractor, o remorcă, un încărcător frontal cu cupă şi o perie frontală, din lunga serie de utilaje, deocamdată s-au achiziționat doar trei mașini de colectare a gunoiului, autospeciala și mașina ce ar urma să fie folosită pentru deszăpeziri[/quote] spune consilierul municipal PNL, Adrian Tabarac.

Liderul liberalilor brăileni spune că primarul Marian Dragomir se laudă cu această investiție, fără să precizeze cum vor reuși cele cinci utilaje moderne să rezolve problema curățeniei pe sectorul de intervenție a ECO SA.

[quote]Cum poate o singură mașină de deszăpezire să asigure lucrările în oraș când este cunoscut faptul că, în zilele în care ninge, este nevoie de 40-50 de utilaje pentru intervenție? În numele consilierilor PNL din CLM Brăila îmi exprim îngrijorarea și suspiciunea față de eficiența acestei investiții, câtă vreme municipalitatea va continua să închirieze utilaje și să achite servicii de salubritate și altor firme aflate în contract. În plus, apar semne de întrebare privind oportunitatea cheltuirii acestor bani, cât timp, în municipiul Brăila ar urma să existe un operator unic de salubritate, care va fi stabilit în urma unei licitații. Modernizarea parcului de utilaje al acestuia se va putea realiza cu fonduri europene, potrivit unui plan de management integrat al deșeurilor. Pentru planul integrat de deșeuri s-au făcut deja niște pași, s-au aprobat niște proceduri. Este cumva această investiție o cale de a pregăti Eco, pe bani publici, să fie operator unic, în condițiile în care vorbim despre o licitație pentru desemnarea acestuia?[/quote] a spus Tabarac.

Președintele organizației municipale a PNL Brăila a ținut să-i precizeze primarului Marian Dragomir că liberalii din CLM nu se împotrivesc modernizărilor Brăilei, dar ”nu pot fi de acord cu alocarea fără discernământ și pompieristic a banilor publici, fără nicio coerență și fără nicio viziune”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •