Administratie

Subprefectul Simona Drăghincescu contrariată de traseismul unor consilieri care au rămas în funcții după ce au părăsit partidele pe listele cărora au fost aleși

Subprefectul Simona Drăghincescu contrariată de traseismul unor consilieri care au rămas în funcții după ce au părăsit partidele pe listele cărora au fost aleși

Subprefectului județului Brăila, Simona Drăghincescu s-a declarat contrariată că nu există instituția autosesizării la Prefectură și astfel s-a ajuns ca unii aleși locali să încalce legea plecând de la partidele pe listele cărora au fost aleși în urmă cu 4 ani și acum candidează din partea altor partide la alegerile locale din 27 septembrie.

Drăghincescu a făcut referire la un consilier municipal care încă din iarnă a anunțat public în ședință de CLM că nu se mai regăsește în partidul pe listele cătuia a fost ales și a plecat la alt partid, unde a preluat și conducerea interimară a noului său partid.

Legea nu menționează în mod expres că Instituția Prefectului se poate autosesiza în asemenea cazuri și de fiecare dată când există o asemenea situație este obligatoriu ca Instituția Prefectului să fie sesizată de o anumită persoană sau de un partid politic. Au fost foarte mulți consilieri care s-au înscris la alte partide. Păi înseamnă că în momentul în care s-a înscris la alt partid, acesta și-a pierdut calitatea de membru al partidului la care se afla inițial și în mod automat a pierdut orice funcție pe care o datora partidului pe a cărui listă a fost ales!” a spus Simona Drăghincescu.

Deși legea nu prevede nimic în acest sens, mulți dintre aleșii locali consideră că în ultimele 6 luni de mandat pot migra la un alt partid fără a-și pierde mandatul.

La nivelul județului Brăila sunt zeci de astfel de cazuri, de aleși locali care în această primăvară au părăsit partidele pentru care au candidat și au fost aleși în 2016 și candidează acum din partea altor partide.

Pe mine, personal, mă deranjează, ca și autoritate implicată în această chestie, autoritate ce nu poate să ia act când un consilier a anunțat în plenul CLM «Domnule, eu sunt președinte la un nou partid!» de la începutul anului 2020. Păi de la începutul anului 2020 până în septembrie 2020, CLM a funcționat cu acea persoană care nu mai este membru de partid. În momentul în care te duci la un alt partid trebuie să știi că ți-ai pierdut toate drepturile, că nu mai ești în CLM și ți-ai pierdut toate drepturile și funcțiile pe care le-ai deținut în urma alegerii pe listele acelui partid de la care ai plecat” a spus subprefectul Simona Drăghincescu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •