Sport

Sportul Chiscani la primul succes pe teren propriu in acest sezon

Sportul Chiscani la primul succes pe teren propriu in acest sezon

Sportul Chiscani a reușit vineri după amiază prima victorie pe teren propriu din acest campionat al Ligii a 3-a, după ce a învins cu 3-2 (0-0) pe Delta Dobrogea Tulcea, una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare. 

După un început de meci în care oaspeții s-au instalat în terenul celor de la Chiscani, echipa gazdă a preluat controlul meciului. În minutul 4 Ioniță a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, în marginea careului de 6 metri, dar Pârlog a reușit să respingă cu capul în corner, ciocnindu-se cu Chira.

Treptat chiscănenii au preluat controlul jocului și în minutul 13 Ndigwe a pătruns periculos pe partea stângă și a centrat în mijlocul careului pentru Iordache, dar atacantul brăilenilor a fost deposedat în momentul șutului. În minutul 17 I. Cristian a centrat în careu, dar Preda și Vârlan nu au reușit să ajungă la minge și să o trimită în poartă. Peste două minute oaspeții au ripostat periculos. Masca i-a pasat în stânga lui Dragomir, dar șutul acestuia de la 22 de metri a trecut peste poartă. Peste alte două minute Iordache a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner de un apărător al tulcenilor. Lovitura de la colț a fost executată de Vârlan, iar Coman a trimis cu capul din 6 metri peste poartă.

Ofensiva gazdelor a continuat, dar fără a a nimeri poarta apărată de Preda, sau lovindu-se de apărătorii celor de la Delta. Mai întâi Vârlan a șutat de la 23 de metri peste poartă, apoi Iordache a fost deposedat în momentul șutului, iar în minutul 34 Cristian a executat o lovitură liberă de la 25 de metri direct în zidul format de echipa oaspete. Două minute mai târziu Pârlog a reluat cu capul pe lângă poartă din 5-6 metri o centrare venită dintr-o lovitură liberă. În minutul 38 Marius Coman a rămas singur cu portarul oaspeților, dar a șutat slab și mingea s-a dus pe lângă poartă. Peste un minut a fost rândul lui Vârlan să șuteze în zid după o lovitură liberă de la 23 de metri poziție centrală.

În minutul 44 oaspeții au fost aproape de deschiderea scorului, dar Jipa și apoi Iancu au șutat din careu, dar Constandache a respins în prima fază, apoi a reținut în doi timpi. Peste numai un minut Iancu a intrat în careul gazdelor, dar șutul său la colțul lung a fost respins de Constandache de lângă bară. Prima repriză s-a încheiat după o nouă ratare uriașă a lui Coman. Atacantul echipei din Chiscani a scăpat singur cu portarul după o pasă în adâncime primită de la Căldăraru, dar a șutat pe centru și portarul a respins cu piciorul. Mingea a ajuns la Ndigwe care a pasat în spate pentru Iordache, dar șutul acestuia de la 17 metri a trecut peste poartă și la pauză s-a intrat a scorul de 0-0.

Repriza secundă a început tot în nota de dominare a gazdelor și în minutul 47 Coman i-a pasat în mijlocul careului lui I. Cristian, dar acesta a șutat slab, pe lângă poartă. Un minut mai târziu Iordache i-a pasat în dreapta lui Cristian, dar șutul acestuia din careu a fost deviat în corner.

În minutul 50 avea să vină primul gol al meciului. La o centrare în careu pe colțul lung mingea a ajuns la Marius Coman, care din 5 metri lateral a șutat cu ”sete” sub transversală, făcând inutilă intervenția portarului de la Tulcea, 1-0 pentru Sportul Chiscani.

În minutul 53 gazdele au trecut pe lângă golul doi, dar Coman și Costache au șutat pe rând în portarul oaspeților, care a respins de fiecare dată. În minutul 55 a venit și golul de 2-0. Cristian a primit o pasă în adâncime, a pătruns în careu și a centrat puternic în fața porții, iar Marius Coman nu l-a iertat pe portarul oaspeților.

Delta Dobrogea Tulcea nu a renunțat la luptă și au ieșit la atac. În minutul 60 au obținut o lovitură de la colț, de pe partea dreaptă. Ioniță a executat la bara a doua, iar Marian Popescu a reluat cu capul din 4 metri, la vinclu, 2-1.

După ce în minutul 61 Coman a reluat cu capul din careu, paralel cu poarta, după o centrare venită de la Iordache, în minutul 65 Popescu a încercat să înscrie golul egalizator, dar șutul său de la 17 metri a trecut peste poarta lui Constandache.

În minutul 68 Costache a fost faultat în careu de Avram, iar arbitrul a dictat penalty. A executat Marian Iordache care a majorat din nou diferența pe tabela de marcaj, 3-1 pentru Sportul Chiscani, din minutul 69.

Peste numai două minute Iliescu a executat o lovitură liberă și a trimis în partea dreaptă la Popescu. Acesta a centrat în careu și Ioniță a reluat cu capul din 3 metri, 3-2.

În minutul 78 Costache a centrat în careu, dar Iordache a trimis cu capul pe lângă poartă. În minutul 84 Costache a pasat în adâncime pentru S. Crăciun, dar acesta a alunecat în momentul șutului și a trimis pe colțul lung, dar și pe lângă poartă. În minutul 90+2 Ioniță a primit o pasă la 14 metri de poarta lui Constandache, dar șutul acestuia a fost pe direcția portarului brăilean, care a reținut fără probleme. În ultimul minut al prelungirilor dictate de arbitru oaspeții au mai avut o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, dar au șutat în zid și meciul s-a terminat cu victoria Sportului Chiscani cu scorul de 3-2.

Aceasta a fost prima victorie pe teren propriu și totodată primele puncte obținute acasă de echipa din Chiscani, care a acumulat astfel 7 puncte, dar a rămas tot pe locul 13.

Sportul Chiscani: Constandache – Bălan, G. Preda, G. Pârlog, Boga – Vârlan, Căldăraru (min. 89 G. Chihaia), Ndigwe (min. 51 G. Costache)- M. Iordache (min. 80 S. Crăciun), M. Coman (min. 66 Vlad Omer), I. Cristian.

Delta Dobrogea Tulcea: E. Preda – Roman, Avram, Chira (min. 22 Ghețu), Iancu, Popescu, Masca, Jipa (min. 57 Pâslaru), Ioniță, Fătu (min. 67 Iliescu), Dragomir (min. 46 Enache).

În celelalte două meciuri jucate vineri după amiază, în etapa a XVI-a din seria a II-a a Ligii a 3-a, s-au înregistrat rezultatele:

FC Voluntari 2 – CSM Râmnicu Sărat 0-0
FCSB 2 – Înainte Modelu 3-2 (2-2). Au marcat: Cosmin Prăsacu (11), Mihailo Mitrov (19), Robert Gavrilă (53) / Constantin Clătinici (22), Florin Codrean (43)

Sâmbătă, 17 martie, de la ora 15:00 sunt programate meciurile:
Axiopolis Sport Cernavodă – Victoria Traian
Agricola Borcea – ASSCS Farul Constanţa
Unirea Slobozia – Progresul Spartac
ACSM Olteniţa – Metalul Buzău

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •