ProBr

Spectacol pugilistic de Zilele orasului Ianca

Spectacol pugilistic de Zilele orasului Ianca
Spectacol pugilistic de Zilele orasului Ianca
Spectacol pugilistic de Zilele orasului Ianca

Vineri seara, de la ora 18.30, la Ianca a avut loc o Gala internațională de box, cu participarea sportivilor de la Centrul Olimpic Brăila, CSM Brăila, Steaua București, CS Voluntari, dar și din Republica Moldova. Vremea friguroasă a mutat evenimentul programat în cadrul manifestărilor prilejuite de ”Zilele orașului Ianca”, din Parcul orașului în sala de sport a Liceului teoretic Constantin Angelescu.

Chiar și în aceste condiții, la gală au fost prezenți peste 150 de iubitori ai sportului cu mănuși, care au venit să-i vadă la lucru pe pugiliști. Cei prezenți nu au avut ce regreta, pentru că cei 18 sportivi care au urcat în ring  au oferit un spectacol pugilistic gustat de public .

Gala de la Ianca a început cu un meci între doi buni prieteni, sportivi la CSM Brăila, Gabriel Bobi și Gioni Mirea, victoria revenindu-i celui din urmă la puncte. Sponsorul galei, Vodafone Ianca i-a oferit învingătorului un telefon mobil și o cupă, iar învinsul un cadou simbolic. După acest meci, Gioni Mirea i-a oferit prietenului său telefonul mobil.

În al doilea meci al galei de la Ianca au boxat Gabriel Moise de la CSM Brăila și Pavel Ronaldo de la CS Voluntari, victoria revenindu-i la puncte brăileanului.

Au urmat apoi cele 7 meciuri România- Republica Moldova. Primul meci internațional i-a adus în ring pe Claudiu Pălădoiu de la Steaua București și Ion Stici din Republica Moldova, meciul fiind câștigat la puncte de sportivul român.  Al doilea meci i-a adus în ring pe George Panait de la Centrul Olimpic Brăila și Gavron Bozorov din Republica Moldova, ultimul fiind medaliat cu bronz la Campionatele Europene de tineret.  Victoria a revenit la puncte sportivului pregătit la Centrul Olimpic de George Perțea.

În meciul cinci al galei, moldoveanul Arsenie Cimpoieș l-a învins la puncte pe brăileanul Adi Lucian Bărbieru, component al Centrului Olimpic Brăila, apoi buzoianul Alexandru Popescu, sportiv la Centrul Olimpic Brăila a câștigat la puncte meciul cu moldoveanul Vlad Gavriliuc. Într-un meci la categoria 75 kg juniori, Vadim Risiuc l-a învins la puncte pe stelistul Cătălin Sava.

Ultimele două meciuri ale galei i-au adus în ring pe cei mai galonați pugiliști brăileni, Robert Jitaru și Marian Pița.

Robert Jitaru a oferit un meci spectaculos cu moldoveanul Vadim Kvasiuc, un senior mealiat cu argint și bronz la campionate europene de juniori și tineret. După un meci electrizant, care a antrenat și publicul din sală, brăileanul a fost declarat învingător la puncte, decizie 2-1.

Ultimul meci al galei l-a avut în ring pe proaspătul campion național de seniori Marian Pița și pe pugilistul din Moldova, Vadim Ivaniuc, campion național al Republicii Moldova. Campionul brăilean s-a impus clar, având în vedere și faptul că sportivul din Moldova venea de la o categorie de greutate inferioară.

Primarul orașului Ianca, Fănel Chiriță , s-a declarat mulțumit de spectacolul oferit de pugiliștii prezenți la gală și va sprijini în continuare boxul și înființarea unei secții la Ianca.

IMG_0265 IMG_0275 IMG_0284 IMG_0287 IMG_0291 IMG_0295 IMG_0304 IMG_0372 IMG_0376 IMG_0378 IMG_0384 IMG_0394

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •