• Contact
marți, 17, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Stil de viata

Somon cu vermut

28/06/2014
in Stil de viata
Timp de citire:3 mins read
A A
0
Somon cu vermut
0
Distribuiri
3
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Somon-cu-vermut-02-620x

Din categoria „Cum mai pregătim somonul”, astăzi, dragilor, pălăvrăgim agreabil despre un preparat inedit, numit „Somon cu vermut”.

ArticoleSimilare

Unde se întrerupe furnizarea apei potabile în ziua de vineri, 20 iunie 2025

Triciclul electric – soluția inteligentă pentru mobilitate urbană fără permis

Editura TipoMoldova Iași, lansare de carte la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila

Și dacă tot am pregătit diverse combinații, ba cu legume trase la tigaie, ba cu emmentaller, ba grill, ba cu piure de mazăre, ca să nu mai facem vorbire despre diversele salate săvârșite de-a lungul vremii, nu văd niciun motiv pentru care, astăzi, să nu preparăm o combinație vermut-oasă, cu oareșce Martini sec, care, firește, are avantaje duale: primo-gustul de excepție al preparatului şi secundo-gustul de excepție al Martini-ului din care ne putem îndestula pe măsură, respectiv 1, 2 cupe, cu măslinele aferente.

Grație numitului Martini, intrăm cumva într-o atmosferă misterioasă, gen James Bond, preț de numai câteva clipe, pentru că, în cele ce urmează, revelăm cu siguranță ingredientele necesare pentru minunatul somon cu vermut.

Ingrediente:

  • 500 g somon proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 echalotă (ceapă franțuzească, mai dragă, de-i mai zice și șalotă sau hașmă)
  • 2 căței de usturoi
  • 400 g roșii
  • 100 ml Martini sec (era să zic „sexi”… gura păcătosului adevăr grăiește…)
  • 1 fir de tarhon
  • 1 lămâie
  • 2 linguri smântână
  • Sare
  • Piper negru

Și-ncepem cu Martini…! Ce Doamne iartă-mă mi s-a legat paharul ăsta de mână…! Începem cu începutul, adică rostuim un vas în care punem ceva apă la fiert ca să opărim roșiile.

Curățăm fileul de somon de piele, îl spălăm, apoi îl „debităm” cubulețe, ei, nu chiar ca la lăcătușerie (…de la Martini mi se trage…), deci îl tăiem cubulețe, apoi îl asezonăm din sare și piper.

Încingem uleiul într-o tigaie la foc iute și rumenim somonul în două tranșe până devine alb. Scoatem din tigaie pe prosoape absorbante și lăsăm la vremelnică odihnă.

Curățăm ceapa și usturoiul, tocăm grosier și sotăm la foc mic, în uleiul rămas de la rumenirea somonului, până se înmoaie ceapa.

Că tot a clocotit apa, opărim scurt roșiile, apoi le scurgem și le decojim. Tocăm rapid roșiile decojite și le adăugăm peste ceapa și usturoiul din tigaie.

Adăugăm Martini-ul în tigaie (nu confundați tigaia cu paharul) și mărim flacăra.

Spălăm și uscăm tarhonul și-l adăugăm în tigaie.

Spălăm și lămâia și-i radem coaja, tot în tigaie!

Lăsăm compoziția la clocot 5 minute, amestecând des.

Readucem somonul în tigaie, adăugăm smântână și omogenizăm totul bine.

Micșorăm flacăra și mai lăsăm aproximativ 5 minute, până ce se încinge bine peștele.

Somon cu vermut!

Contrar aparențelor nu se servește cu vermut, fie el chiar Martini, ci cu un minunat Aligote de Curtea Regala, cu gust subtil, mineral.

Dragilor, s-aveți poftă!

Etichete: gastronomie brailamaitre.ropro brailaprobrailasomonsomon cu vermutstiri braila
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Unde se întrerupe furnizarea apei potabile în ziua de vineri, 20 iunie 2025 17/06/2025
  • Triciclul electric – soluția inteligentă pentru mobilitate urbană fără permis 17/06/2025
  • Editura TipoMoldova Iași, lansare de carte la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila 17/06/2025
  • Siguranță rutieră pentru pietoni și bicicliști 17/06/2025
  • La Muzeul Umorului se sărbătorește 35 de ani de la înființarea Uniunii Epigramiștilor din România 17/06/2025
  • Intervenții ale pompierilor brăileni pentru stingerea a 4 incendii 17/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version