Actualitate

Soferi bauti si fara permis depistati de politistii rutieri

Soferi bauti si fara permis depistati de politistii rutieri

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 500 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 49 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 29 mai – 03 iunie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 505 abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 45 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare.

În ziua de 31 mai a.c., ora 12:30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Racoviţă l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,97 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 01 iunie a.c., în jurul orei 09:45, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Tufeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, având permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

La data de 02 iunie a.c., în jurul orei 07:50, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Galaţi, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,41 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Duminică, 3 iunie, la ora 03:55, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Călăraşilor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •