Sport

Simona Halep poate urca pe locul 3 WTA

Simona Halep poate urca pe locul 3 WTA
Simona Halep poate urca pe locul 3 WTA
Simona Halep poate urca pe locul 3 WTA

Simona Halep, numărul 4 WTA și a patra favorită, va juca în compania rusoaicei Svetlana Kuznetova, cap de serie 27, în sferturile de finala de la Roland Garros. Halep a atins cea mai bună performanță a ei la Paris prin calificarea în sferturi, după ce în optimi a trecut în două seturi, 6-3, 6-3 de Sloane Stephens, iar rusoiaca și-a asigurat calificarea în această fază a competiției în urma victoriei, scor 6-3, 6-4, în fața sportivei cehe Lucie Safarova, numarul 23 WTA.
Svetlana Kuznetova a fost numărul 2 mondial în septembrie 2007 și în prezent ocupă locul 28 WTA. Kuznetova a câștigat în 2009 turneul de la Roland Garros, iar în 2004 US Open.

Simona Halep și Svetlana Kuznetova s-au întâlnit de patru ori până în prezent, împărțindu-și victoriile. În 2011, la Miami, în turul I, Kuznetova a câștigat cu 6-0, 6-4, iar în același an, la Toronto, tot in turul I, Halep a învins-o în trei seturi, cu 4-6, 6-4, 6-3, la fel ca la Roma în 2013, în prima manșă, cand scorul a fost 6-1, 6-1, pentru sportiva din România. Ultima partidă, între cele două a fost disputată în 2014 în turul doi la Stuttgart, când victoria a revenit sportivei din Rusia, cu scorul de 7-5, 7-6 (4).

Simona Halep și-a egalat cea mai bună performanță într-un turneu de Grand Slam, accederea în sferturile de finală, după ce prima dată când a ajuns în această fază a unui Grand Slam, a fost la turneul de la Australian Open, în 2014, când a fost eliminată de Dominika Cibulkova.
Simona Halep va primi 430 de puncte WTA și un cec în valoare de 220.000 de euro. Pentru a o depăşi pe Radwanska şi a urca pe locul 3 în lume, Halep are nevoie de o calificare în finală, reuşită care i-ar aduce totalul la 6435 de puncte WTA, superior polonezei. Pentru a o depăşi pe Radwanska şi a urca pe locul 3 în lume, Halep are nevoie de o calificare în finală, reuşită care i-ar aduce totalul la 6435 de puncte WTA, superior polonezei. În cazul unei finale Şarapova – Halep, tot mai probabilă după aspectul tabloului, chiar dacă rusoaica se impune, nu o poate întrece pe Simona. Pentru că a jucat ultimul act la ediția precedentă, Şarapova ar putea să îşi crească totalul doar cu 600 de puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •