Sport

Simona Halep o mare campioana

Simona Halep o mare campioana
Simona Halep o mare campioana
Simona Halep o mare campioana

Sâmbătă după amiaza, Simona Halep a avut parte de prima ei finală de Mare Slam din carieră, o reeditare a finalei din urmă cu o lună de la turneul de la Madrid. Halep și Sharapova au etalat un tenis de calitate, plin de suspans până la ultimul ghem, într-un meci în care oricare dintre ele putea să iasă învingătoare. Simona Halep a pierdut însă finala de la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care se desfăşoară pe zgură, în fața unei adversare care se afla la a treia finală consecutivă la turneul de la Paris, Maria Sharapova fiind câștigătoare în 2012. Maria Şarapova, locul 8 WTA înaintea acestui turneu, a învins-o pe Halep cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, într-un meci maraton care a durat peste trei ore. Simona s-a ridicat la nivelul unei finale de Grand Slam şi a prestat un tenis pe măsura forţei arătate de Sharapova.

Simona a început cu break în primul game al meciului, apoi și-a fructificat serviciul și a avut 2-0 în primul set. A urmat o serie de cinci ghemuri consecutive câștigate de rusoaică, serie stopată de Simona în ghemul 8 câștigat la 0, urmat de un break al româncei. În ghemul 10 însă Halep n-a reușit să-și câștige serviciul și să egaleze la 5, după ce reușise în prima fază să salveze o minge de set a Sharapovei. Astfel primul set i-a revenit sportivei din Rusia cu 6-4.

Setul al doilea a început cu două ghemuri câștigate de Sharapova, însă Simona a revenit și a egalat, 2-2. S-a mers cap la cap până la 4-4, fiecare jucătoare câștigând ghemul pe propriul serviciu. Simona a reușit să facă break și să servească pentru set de două ori, la 5-4 și 6-5, dar de fiecare dată Sharapova a făcut re-break și s-a intrat în tie-break. Primele 4 mingi au fost câștigate pe serviciul adversarei, dar de la 2-2 maria Sharapova a făcut 4-2 și apoi 5-3 părând să fie foarte aproape de câștigarea setului și a meciului. Numai că Simona a revenit spectaculos și a câștigat patru mingi consecutive câștigând setul și ducând meciul în decisiv.

Început timid pentru Halep în setul 3 și își pierde serviciul, însă Şarapova o ajută cu două duble greşeli consecutive și Simona a egalat, scor 1-1. Simona a preluat conducerea cu 2-1 și avea posibilitatea să facă 3-1, dar Sharapova a salvat două mingii de break și a egalat. Acesta a părut a fi momentul decisiv al setului 3, pentru că Sharapova a făcut break și și-a fructificat serviciul facând ca scorul să arate 4-2. Simona a revenit din nou spectaculos și a egalat la 4, dar a fost oprită de un break alb al Sharapovei, care a profitat de căderea Simonei și a câștigat și ghemul 10, tot la 0, adjudecându-și setul și meciul, după 3 ore și 5 minute de joc.

Halep a pierdut finala de la Roland Garros, însă a arătat o forţă de joc ce îi deschide noi orizonturi. Simona şi-a pus în funcţiune un rever în lung de linie care promite să pârjolească iarba de la Wimbledon, începând din 23 iunie, şi să facă o nouă finală de Mare Slam, pentru că românca, care de săptămâna viitoare va fi numarul 3 WTA, a demonstrat că poate câștiga pe orice suprafață de joc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •