Actualitate

Simona Drăghincescu: Focare de COVID-19 la un cămin de bătrâni, la Carrefour și OTP Bank

Simona Drăghincescu: Focare de COVID-19 la un cămin de bătrâni, la Carrefour și OTP Bank

Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). La Brăila, până astăzi au fost înregistrate 1549 cazuri, dintre care 52 sunt pacienți din alte județe.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. La Brăila au fost raportate 38 cazuri noi, majoritatea de la Căminul de bătrâni Sf. Petru și Pavel.

Numărul total de persoane infectate cu COVID-19 la căminul Sf. Petru și Pavel, de la început și până acum, este de 66 de persoane din care 5 persoane dintre angajați, iar restul sunt beneficiari ai căminului. Astăzi au venit 21 de probe pozitive din cele 61 de persoane pozitive, restul fiind din zilele anterioare. Mai sunt de venit rezultate la probele luate pentru că s-au recoltat probe de la toți angajații și la toți beneficiarii. Sunt in lucru anchete epidemiologice.” a spus Simona Drăghincescu, referitor la focarul de la Căminul de persoane vârstnice.

Referindu-se la situația COVID-19 din Brăila, subprefectul Simona Drăghincescu a spus că mai sunt alte două focare, unul la Carrefour unde sunt 7 cazuri confirmate și unul la OTP BANK, cu 7 cazuri confirmate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 583 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 13 pacienți de la Brăila.

Până astăzi, 3.459 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 58 la Brăila.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.288, dintre care 256 la Brăila. Dintre acestea, la nivel național 492 sunt internate la ATI. 

Pe teritoriul României, 11.351 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.654 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  30.770 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 31 de persoane. La Brăila sunt 323 persoane în carantină la domiciliu și 108 în izolare la domiciliu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •