Administratie

Simona Cimpoaie: Andreicut revine la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Braila

Simona Cimpoaie: Andreicut revine la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Braila

CimpoaieCristinel Andreicuţ, unul dintre medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila acuzaţi de luare de mită, se va întoarce la serviciu. Aceasta a fost şi preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila, iar după ce a fost reținută și apoi arestată la domiciliu, la mijlocul lunii iunie, pentru luare de mită, instituția a fost blocată o perioadă de timp. Andreicuț urmează a se reinstala în aceeaşi funcţie după ce a câștigat concursul pentru postul de medic la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila.

Cristinel Andreicuţ a fost medic în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală Brăila şi este cercetată pentru luare de mită în formă continuată de procurorii DNA. În urma arestări medicului Andreicuţ, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila, comisie la care Andreicuţ a activat ca preşedinte mai bine de 4 ani, a lucrat pe avarie, pentru că nici un medic nu şi-a manifestat interesul de a presta servicii la această comisie. Astfel, DGASPC Brăila a scos la concurs postul de mai multe ori însă nu s-a prezentat nimeni. În perioada  17 – 23 noiembrie 2015 a avut din nou loc concursul pentru postul de medic în cadrul DGASPC Brăila, iar de data aceasta s-a înscris medicul Andreicuţ Cristinel având în vedere că înstanţa nu i-a îngrădit dreptul la muncă deși se află sub control judiciar. La acest concurs Andreicuț a luat 87 de  puncte, urmând a fi angajatul DGASPC Brăila cu jumătate de normă respectiv 3,5 ore  pe zi.

”A fost respectată procedura privind publicitatea, termenele, am cerut şi sprijinul Colegiului Medicilor pentru a disemina informaţia dar nu s-a înscris decât un singur candidat.  Referitor la statutul de preşedinte al Comisiei am solicitat, conform prevederilor legale – Legea 488/2006 – art 85, avizul Ministerului Muncii, astfel încât în şedinta Consiliului Judeţean din data de 27.11.2015 să fie analizat proiectul de hotărâre care vizează modificarea componenţei comisiei , însemnând doar înlocuirea preşedintelui, ceilaţi membri rămânând aceiaşi. Propunerea este formulată ca urmare a susţinerii unui concurs care s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legale, concursul a fost organizat tocmai pentru a angaja un medic care să îndeplinească şi functia de preşedinte al Comisiei. Practic, în acest moment conform ultimei hotărâri de Consiliu Judeţean, preşedinte este domnul doctor Cătălin Pleşea Condratovici medicul care a fost detaşat de la DGASPC Galaţi la DGASPC Brăila”, a declarat directorul DGASPC Brăila, Simona Cimpoae.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •