ProBr

Simionescu suspendat din functie de prefectul Lucian Olteanu

Simionescu suspendat din functie de prefectul Lucian Olteanu
Simionescu suspendat din functie de prefectul Lucian Olteanu
Simionescu suspendat din functie de prefectul Lucian Olteanu

Prefectul județului Brăila, Lucian Nicu Olteanu a emis în această după amiază ordinul de suspendare din funcție a primarului municipiului, Aurel Gabriel Simionescu, arestat pentru 30 de zile în dosarul 521/121/2016.

Prefectul a luat această decizie după ce a fost primit decizia Tribunalului Galați de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a lui Simionescu. Simionescu este oficial suspendat din funcție, până când nu va mai exista situația arestului preventiv.

Reamintim că joi, 4 februarie, Tribunalul Galați a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor SIMIONESCU AUREL GABRIEL şi ANGHELESCU STOICA, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi şi a dispus arestarea preventivă a celor doi ”pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei”.

Magistrații gălățeni au respins cererile inculpaţilor Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica prin care solicită luarea faţă de aceştia a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar ca fiind nefondate.

[quote]Respinge excepţiile invocate de inculpaţii Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica privind nulitatea actelor de urmărire penală ca fiind nefondate. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare[/quote], se arată în comunicarea Tribunalului Galați.

În atare situație, consilierii locali se vor întâlni într-o ședință extraordinară în zilele următoare, în care vor alege un primar interimar din rândul celor doi viceprimari în funcție, Doinița Ciocan (PSD) sau Alexandru Dănăilă (PNL).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •