Sport

Sfarsit de saptamana plin de evenimente sportive in judetul Braila

Sfarsit de saptamana plin de evenimente sportive in judetul Braila
Sfarsit de saptamana plin de evenimente sportive in judetul Braila
Sfarsit de saptamana plin de evenimente sportive in judetul Braila

Vineri au debutat la Braila întrecerile unei etape de campionat național de badminton pentru juniori U9 și U17, prima comăetiție de acest gen organizată la Brăila. În deschiderea întrecerilor la care participă 37 de sportivi, 15 la U9 și 27 la U17, organizatorii au susținut o conferință de presă la Hotel Sport în care au prezentat evenimentul.

Conform declarațiilor secretarului Feerației Române de Badminton, Radu Ștefănescu, competiția se va desfășura în sistem eliminatoriu, iar la U9 sportivii vor fi împărțiți în grupe, iar apoi se va juca în sistem eliminatoriu. Întrecerile competiției organizate de FR Badminton la inițiativa CS SportPlus Brăila și în parteneriat cu primăria Brăila și DJST Brăila, vor continua sâmbătă între orele 9 -21.00, cu o pauză între orele 13.30-15.00, iar duminică vor avea loc meciurile decisive, de la ora 9.00, festivitatea de premiere fiind programată la ora 13.30.

La conferința de presă organizată înaintea competiției, la care au fost prezenți Constantin Baciu – președintele CS Sport Plus Brăila, Radu Ștefănescu – secretar general al FR Badminton, Păunița Iuga – reprezentantul DJST Brăila, Camelia Gușatu – director în cadrul Primăriei Brăila, a fost prezent și primarul Aurel Simionescu, care a declarat prin organizarea acestui eveniment la Brăila, un județ aflat pe locul 2 în țară în ceea ce privește numărul școlilor în care se practica badmintonul în școli, este recunoscut meritul celor care au promovat acest sport la Brăila.

Tot vineri au început și meciurile din cadrul Cupei Stars la fotbal pentru copii. Pe o vreme foarte caldă micuții fotbaliști participanți au încercat să-și etaleze talentul pentru fotbal și să își demonstreze valoarea. Cei mai mici participanți au fost la grupa 2007, la care cei de la Stars au participat și cu echipa de la grupa 2008. Meciurile de la această competiție vor continua sâmbătă dimineața și după amiaza, pe cele cinci terenuri, urmând să se încheie duminică la prânz când este programată și festivitatea de premiere.

Cupa Stars
Cupa Stars

Sâmbătă de la ora 11.00, pe stadionul Ștefan Vrăbioru din Ianca se va juca finala fazei județene a Cupei României la fotbal. În finală se vor întâlni Sportul Chiscani și Victoria Old-Boys Însurăței, iar câștigătoarea va continua competiția urmând să întâlnească în turul următor o echipă de Liga a 3-a, probabil Conpet Cireșu.

Sâmbătă și duminică este programată și etapa a XXII-a din Liga a 5-a la fotbal, etapă în urma căreia Stars Brăila ar utea deveni matematic campioană în seria I, cu două etape înaintea finalului, dacă vor câștiga duminică după amiaza meciul de pe stadionul Progresul cu Tractorul Viziru.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •