ProBr

Sedinta extraordinara a CLM reluata din cauza numararii gresite a voturilor

IMG_1641
Sedinta extraordinara a CLM reluata din cauza numararii gresite a voturilor

Marți dimineață, vechii consilieri locali municipali au mai fost convocați odată pentru a vota trei proiecte de hotărâre care necesitau o ședință extraordinară, astfel încât răspunsurile privind continuarea sau nu a acestor proiecte să fie transmise până la sfârșitul acestei săptămâni.

La ședință au participat 18 consilieri municipali, iar patru consilieri PNL au votat împotriva ordinii de zi, susținând că aceste proiecte ar fi trebuit să fie discutate mai întâi în comisii. La această ședință extraordinară au lipsit: Ene Tache, Paul Crețu, Cristian Pricop, Marian Fusea, Gigel Cișmaș, Gabriela State, Silviu Mangiurea, Dan Păun și Alexandru Dănăilă.  Totuși, ordinea de zi a trecut cu 14 voturi pentru și 4 împotrivă, ale consilierilor PNL: Marian Chiru, Georgică Sterian, Cătălin Hagiu și Eduard Ciocan.

Urgența celor trei proiecte înscrise pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de marți dimineață consta în necesitatea ca acestea să poată fi continuate și după data de 30 iunie a.c.. Cele trei proiecte vizau „Modernizarea Bulevardul Dorobanţilor”, „Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti”, precum şi „Realizarea Centrului Comunitar Bunici şi Nepoţi”. Pentru  „Modernizarea Bulevardul Dorobanţilor” se propunea prelungirea contractului de finanțare până pe o perioadă de 30 de luni de la data finalizării termenului acordat urmare a aplicării instrucțiunii nr. 144/2015, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018. Pentru proiectul „Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti” se solicita prelungirea termenului contractului de finanțare cu două luni, dar nu mai târziu de 1 septembrie 2016, iar pentru „Realizarea Centrului Comunitar Bunici şi Nepoţi” din strada Anghel Saligny nr. 17, se propunea prelungirea termenului pe o durată de 4 luni, dar nu mai târziu de 1 noiembrie 2016. Sumele necesare finalizării proiectelor sunt prevăzute în bugetul local pe anul 2016.

După alegerea consilierului Sorin Boșneag ca președinte de ședință s-a trecut la ordinea de zi. La fiecare din cele 3 puncte de pe ordinea de zi consilierul Ionel Alexandru a avut obiecții, iar la vot cei patru liberali prezenți au votat împotrivă și Ionel Alexandru s-a abținut. Cum numărul minim de voturi necesar era de 14, proiectele n-au trecut, deși secretarul municipiului, Ion Drăgan, a spus că acestea au trecut, numărând că în sală ar fi fost 19 consilieri prezenți. Ca atare, ședința extraordinară se va relua miercuri, la ora 9.00, cu aceeași ordine de zi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •