Social

Secretarul de stat in MMJS Adrian Rindunica, a prezentat pensionarilor braileni noua Lege a pensiilor

Secretarul de stat in MMJS Adrian Rindunica, a prezentat pensionarilor braileni noua Lege a pensiilor

Secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Adrian Marius Rîndunică, a fost astăzi prezent la Brăila, unde a avut, la Sala Mare a Palatului Administrativ, o întâlnire cu reprezentanții pensionarilor pe tema Legii pensiilor. Acesta a susținut că, prin noua lege a pensiilor, nicio pensie nu va scădea şi a subliniat că este extrem de important să existe feedback din teritoriu pe acest proiect de lege. 

Încă de anul trecut am făcut dezbateri în teritoriu, am luat punctele de vedere de la cetăţeni, le-am transmis către grupul de lucru constituit al Casa Naţională de Pensii, unde au fost analizate toate punctele de vedere ale factorilor interesaţi. Am ajuns astăzi să definitivăm un proiect care este în transparenţă decizională şi, evident, perfectibil. Aşteptăm punctele de vedere din fiecare judeţ în care participăm la dezbateri. Astăzi, la Iaşi am avut o dezbatere foarte constructivă. Este extrem de important să primim feedback din teritoriu pe acest proiect de lege, ne dorim ca ea să fie promulgată foarte repede pentru ca românii să beneficieze de reducerea acestor inechităţi, de aceste principii de contributivitate, egalitate, şi solidaritate socială pe care se bazează noul proiect de lege. Sunt elemente de noutate solicitate de pensionari, pornind de la stagiul minim de cotizare care prin noul act normativ este de 15 ani, se va redefini pensionarul„, a afirmat secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică.

Secretarul de stat a mai adăugat că propuneri la proiectul de lege pot fi făcute în continuare fie prin Casa Judeţeană de Pensii, fie prin intermediul Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, fie direct la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

La începutul lunii august Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Rîndunică a precizat că una dintre modificările aduse de această lege este considerarea ca vechime în muncă a perioadei în care au fost urmate studii de masterat sau de doctorat, dacă în această perioadă studentul nu a fost angajat. Pentru aceaste perioade, ale studenției, satisfacere a stagiului militar sau șomaj, se acordă la pensie 0,25 puncte pe an, cu condiția să aibă minim 15 ani lucrați efectiv.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •