ProBr

Se strange latul in jurul lui Bunea Stancu

Se strange latul in jurul lui Bunea Stancu
Se strange latul
Se strange latul

UPDATE: În jurul orei 19.00, Bunea Stancu a fost scos din sediul CJ şi dus la DNA Galaţi cu duba jandarmilor. Mai multi saci cu acte au fost urcaţi în duba Jandarmeriei prin intrarea de la Primărie. Stancu este dus spre DNA Galaţi, pentru audieri, de altfel, acesta este reţinut pentru audieri.

UPDATE: Ghiocel Nicolae Moisiu și Florin Mija au fost duși cu ”mascații” la DNA Galați. Niciunul dintre ei nu a făcut declarații la urcarea în duba jandarmeriei.

UPDATE: La sediul Palatului Administrativ au fost adusi presedintele si vicepresedintele CJ. Dupa finalizarea perchezitiilor, ambii vor fi dusi la sediul DNA Galati, unde este posibil sa primeasca propunere de arestare preventiva. Ambii au venit la sediul Consiliului Judetean Braila insostiti de mascati, insa niciunul nu a fost incatusat!

UPDATE: Vicepresedintele CJ, Florin Mija a aflat de perchezitii din vacanta in Delta Dunarii, de unde a fost saltat de procurorii DNA.

UPDATE: Ghiocel Moisiu, functionarul care a vrut sa se spanzure anul trecut este cel la casa caruia se fac perchezitii!

Percheziții au loc la această oră la locuința lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean Brăila, dar și la sediul instituției pe care acesta o conduce.

Procurorii DNA serviciul teritorial Galați desfășoară percheziții la sediul Consiliului Județean Brăila, la locuința lui Gheorghe Bunea Stancu, dar și a vicepreședintelui CJ, Florin Mija și a unui funcționar din cadrul CJ de la compartimentul achiziții.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au suspiciuni de abuz în serviciu în ceea ce privește o serie de contracte ce ar fi fost atribuite în ultimii ani la nivelul CJ Brăila. Astfel, aceștia spun că în perioada 2009-2011, Gheorghe Bunea Stancu a încheiat prin încredințare directă contracte cu firma SC Concivia SA pentru lucrări de reabilitare a trei spitale din județul Brăila, dar și a unor drumuri județene. Prejudiciul în acest dosar este estimat la trei milioane de lei.

Acestea nu sunt primele percheziții ce îl vizează pe Gheorghe Bunea Stancu. Președintele CJ Brăila este judecat încă din 2009 și are o achitare în primă instanță, contestată de procurorii DNA, într-un dosar legat de finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din acel an. Tot în acest dosar a fost judecat și achitat în primă instanță și omul de afaceri Ioan Niculae.

 

Silviu MARES si Anamaria CORNEANU

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •