Politica

Se incinge lupta in PDL. Antena 3 si USL sunt pro-Blaga

Se incinge lupta in PDL. Antena 3 si USL sunt pro-Blaga

Se incinge lupta in PDL. Antena 3 si USL sunt pro-BlagaElena Udrea a postat astazi pe Facebook,  ca 22 de milioane de romani stiu ca USL, Antena 3 si Dan Voiculescu il vor pe Vasile Blaga presedinte al PDL, parafrazand o declaratie de vineri a presedintelui PDL care afirmase ca „stiu 22 de milioane de romani ca (Traian Basescu – n.n.) o sustine pe Elena Udrea”.

Udrea se mai intreaba, in postare, care sunt motivele pentru care actuala putere il sustine pe Blaga. „Vad ca Dan Voiculescu a dat drumul, in cunoscutul sau stil, unei noi campanii de presa impotriva mea dupa ce mi-am anuntat candidatura la sefia PDL. Materiale precum cel referitor la primarii sunati pentru a fi mituiti in scopul sustinerii mele la Conventia Nationala reprezinta magarii de presa specifice trustului lui Voiculescu, fiind lucruri cu care ma confrunt la modul cel mai concret de vreo 8 ani de zile”, scrie Elena Udrea pe Facebook. „Ca sa-l parafrazez pe seful partidului, Felix, Antena 3 si USL sa nu se mai oboseasca – stiu 22 de milioane de romani ca il vor pe Vasile Blaga presedinte al PDL. Intrebarea este: de ce?”, a adaugat parlamentarul democrat-liberal.
Aceste afirmatii vin ca o reactie la o declaratie facuta de Traian Basescu cu o zi inainte la B1 TV, ca este pentru a doua oara cand seful statului intervine intr-o competitie interna a unui partid si ca 22 de milioane de romani stiu ca o sustine pe Elena Udrea.
Elena Udrea a declarat sambata seara la Romania TV, intrebata daca exista o tendinta de a duce partidul catre PSD: „Eu as remarca altceva, as remarca faptul ca actuala conducere se bucura de sprijinul adversarilor nostri politici. Daca ne uitam cum este structurat sprijinul mediatic, o sa vedem ca Antena 3 a intrat deja in campania interna.”
„In interiorul PDL se dau mesajele puterii, se dau mesajele USL. In interiorul partidului se aud aceleasi critici care se aud la USL. Noi criticam guvernarea Emil Boc, noi ne dezicem de Traian Basescu”, a adaugat Udrea. Iar Antena 3 pare sa confirme aceste remarci ale Elenei Udrea, atat timp cat in emisiunea “Punctul de intalnire” titlul este “Basescu face praf PDL de dragul Elenei Udrea”.

La lansarea oficiala a candidaturii care a avut loc in colegiul ei de la Roman, Elena Udrea a spus ca” acesta candidatura a mea vine intr-un moment in care PDL si-a pierdut busola si risca sa intre intr-un con de umbra din care cu greu isi va reveni si daca nu se schimba ceva repede, se prea poate ca PDL sa devina un simplu partid-balama, o remorca atasata unora sau altora pentru a genera o majoritate”. Udrea a mai spus ca declinul din “era Blaga” este dovedit cu cifre, pe care nici cel mai fervent sustinator al actualei conduceri nu le poate contesta. “La parlamentare in 2008 am luat 32%. La localele din 2012 am luat 23%. La parlamentare 16%. Iar la partialele din urma cu doua saptamani doar 12%”, a mai spus Udrea pe blogul ei, subliniind ca “nu putem sa uitam nici faptul ca intre locale si parlamentare, fara un motiv evident, partidul a pierdut aproape 1 milion de voturi, in conditiile in care a fost in opozitie si nu trebuia sa faca altceva decat sa dovedeasca impostura si incompetenta Guvernului Ponta si sa dea in vileag minciunile electorale ale propagandei USL.”

Totodata, presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la iesirea dintr-un supermarket din Bucuresti,  ca sustine o solutie corecta pentru alegerea conducerii PDL si nu una care sa ingroape partidul, iar intrebat de presa cu privire la o declaratie a presedintelui PDL Vasile Blaga, potrivit careia presedintele ar face campanie pentru Elena Udrea, Basescu a declarat: „Cand o fi spus si trasnaia asta?”

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.