Administratie

Se dorește strângerea a unui milion de semnături pentru unirea României cu Basarabia

Se dorește strângerea a unui milion de semnături pentru unirea României cu Basarabia

Alianța pentru Centenar a susținut astăzi o conferință de presă în care au anunțat lansarea campaniei de strângere de semnături, „Un milion pentru Unire”.  În această campanie sunt angrenate 130 de asociații din țară, dar și din Republica Moldova și Diaspora, care susțin Unirea cu Basarabia.

Scopul campaniei este de a aduna un milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.

”Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare al națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără nici un amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, se arată în preambulul pe care unioniștii doresc să-l introducă în constituție.

Inițiatorii vor merge într-un turneu național prin toate județele României în luna noiembrie, care se va încheia pe 1 decembrie la Alba Iulia unde sunt așteptați mii de unioniști, atât din țară cât și din Republica Moldova.

Până la sfârșitul acestui an voluntari brăileni se vor afla în Piața Independenței, în zona piețelor și a centrelor comerciale, dar și la Biblioteca Județeană Panait Istrati pentru a strânge semnături.

De asemenea, cei care doresc să sprijine această inițiativă și să adune la rândul lor mai multe tabele pentru semnături, pot obține informații de la Ionuț Iancu, președintele filialei Brăila a Asociației Acțiunea 2012,  la telefon 0745.630383.

“Unirea este o chestiune pe care trebuie să o punem în discuție. Credem că este necesar ca măcar acum, cu o lună înainte de 1 Decembrie, acest lucru să preocupe societatea românească, și nu mize mult mai mici și din punctul nostru de vedere, raportate la scara istoriei, mai neimportante”, a precizat George Simion, liderul Alianței pentru Centenar..

Potrivit lui George Simion, este necesar ca toate semnăturile să fie adunate în format clasic, dat fiind că semnăturile electronice nu sunt recunoscute oficial în România pentru aceste demersuri, iar toate tabelele vor fi verificate de primăriile din localitățile unde se strâng astfel de semnături.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •