Cultura

Şcoala „Vespasian Lungu” Brăila a fost prezentă la ”Seara Artelor” la Cluj Napoca

Şcoala „Vespasian Lungu” Brăila a fost prezentă la ”Seara Artelor” la Cluj Napoca

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, a onorat invitaţia Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca de a fi prezentă la cea de-a VII-a ediţie a proiectului „Seara Artelor”.

Joi, 7 februarie 2019, în Sala „Şantier” a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a proiectului cultural-educaţional „Seara Artelor”, eveniment ce a reunit 50 de expoziţii provenite de la instituţii similare, centre culturale şi chiar muzee din 22 de oraşe ale ţării.

La invitaţia organizatorilor clujeni, Şcoala brăileană de arte a fost prezentă cu expoziţia de grafică „Jocul liniilor”, realizată de doamna Steliana Radu sub îndrumarea domnului profesor Cristian Radu, şi cu lucrările care au primit premiile I-III la cea de-a XXIII-a ediţie, din 2018, a Concursului Naţional de pictură şi grafică „Vespasian Lungu”, ambele colecţii de lucrări de artă fiind foarte bine apreciate de către publicul prezent.

Steliana Radu a reuşit, în cei trei ani de studiu la Şcoala Populară de Arte «Vespasian Lungu» Brăila, să transforme ceea ce părea la început o simplă încercare, într-o preocupare zilnică, dovadă numărul mare de lucrări cu care se prezintă, lucrări meşteşugite cu răbdare şi preocupare pentru tehnică şi compoziţie. Grafica artistei prezintă motive vegetale şi peisagistică, inspirate de plaiuri Dunărene şi nu numai, reliefate pe hârtia aleasă cu grijă prin linie modulată, atent aşezată pe formă şi scheme compoziţionale.”, a spus în prezentarea sa, profesorul său coordonator.

Organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila, prin Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în perioada 26 mai – 5 iunie 2018, şi ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, concursul omonim, devenit deja tradiţie, s-a bucurat de participarea, la secţiunile Pictură şi Grafică, a peste 100 de elevi ai şcolilor populare de arte şi ai centrelor culturale din 21 de localităţi ale ţării, repartizaţi pe două categorii de vârstă – juniori şi seniori (concurenţi peste 14 ani).

Concursul a fost încadrat în seria de manifestări dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a oraşului Brăila şi Centenarului Marii Uniri.

[quote]Mulţumim Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca şi, în special, domnului manager Vasile Corpodean pentru invitaţie[/quote] a declarat managerul Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”, Cristian Morozan.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •