Social

Școala Anton Pann a lasat astăzi un nou proiect Erasmus +

Școala Anton Pann a lasat astăzi un nou proiect Erasmus +

Luni, 5 noiembrie 2018, la Școala gimnazială ”Anton Pann” din Brăila a fost inaugurat proiectul Erasmus + ”Transdisciplinarity -bridge or borders in the 21-st century”.

La eveniment au participat directori și profesori din Letonia, Turcia și Italia, iar din partea ISJ Brăila a fost prezentă Daniela Popa, inspector pentru proiecte europene. De asemenea au fost prezenți inspectorul pentru educație speciala Marin Ion, Gina Anton inspector pentru minorități,  Badiu Loredana, consilier local și membru în Consiliul de Administrație al școlii, elevi și părinți.

”Este un moment special pentru noi, astăzi, când începem oficial proiectul Erasmus + ”Transdisciplinarity -bridge or borders in the 21-st century” finanțat de Comisia Europeana, în care România este coordonator, alături de parteneri din Letonia, Turcia și Italia. Acest proiect aduce ca element de noutate dezvoltarea competențelor transversale prin activități transdiciplinare, lucru care nu se regăsește actualmente în curricula națională obligatorie. Toate activitățile și produsele rezultate în urma derulării acestui proiect vor fi diseminate la nivelul municipiului și județului, ca exemplu de buna practică pentru îmbunătățirea strategiilor de prevenire a părăsirii timpurii a școlii. Astăzi, când începe prima mobilitate în acest proiect, avem o seama de invitați care ne sunt mereu alături și ne sprijină necondiționat. De asemenea, pentru ca oaspeții noștri sunt pentru prima data în România și pentru prima data în Brăila, am ales sa prezentam astăzi, Brăila Cosmopolita, Brăila noastră interculturala, în care conviețuiesc membrii atâtor etnii în înțelegere și armonie” a spus Cici Mihaela Bolovan, directorul Școlii Anton Pann.

După prezentarea școlilor partenere în acest proiect au urmat pe scena din holul școlii momentele artistice pregătite de reprezentanții etniei grecilor, instruiți de Constantin Haraga, președintele Asociației Culturale Filo-Elene Eleftheria, membri comunității rușilor lipoveni, elevi la Școala Gimnaziala „Al. S. Puşkin”, instruiți de profesoara Maria Milea, membri ai comunității romilor, elevi la școală Gimnaziala ” Nedelcu Chercea”, instruiți de profesor Ady Marin, ansamblul de dansuri populare al comunei Gemenele, din județul Brăila, coordonat de Mânzală Nicoleta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •