Administratie

Scandal la Centrul de Asistenta Paliativa „Sf. Maria”

Scandal la Centrul de Asistenta Paliativa „Sf. Maria”
 Scandal la Centrul de Asistenta Paliativa "Sf. Maria"
Centrul a fost reabilitate din fonduri europene

Rezultatele concursului organizat pentru ocuparea celor 60 de posturi de la Centrul de Asistenta Paliativa „Sf. Maria” din Baldovinesti este contestat. Primarul a vorbit despre acest subiect si a spus ca a primit si el cateva reclamatii pe care nimeni nu vrea sa si le asume.

In perioada 31 ianuarie -08 februarie, a fost organizat un concurs pentru ocuparea functiilor de executie din cadrul Centrului de Asistenta Paliativa „Sf. Maria”. Centrul a fost reabilitat din fonduri europene, astfel incat Guvernul Romaniei ca in conformitate cu noile standarde un numar de 60 de posturi au fost scoase la concurs: 9 pentru asistent medical , 1 pentru functia de asistent fizioterapie, 1 pentru cel de asistent social, 1 maseur , 24 de infirmieri, 1 referent, 1 magazioner, 3 muncitori in bucatarie, 1 instalator sanitar, 1 electrician, 4 fochisti pentru mica presiune, 2 ingrijitor, 2 muncitori spalatorie, 2 lenjerease, 4 paznici si 1 sofer. Dupa ce au fost selectate pana la data de 16 ianuarie, a fost sustinuta proba scrisa pe 31 ianuarie, la Liceul „Gh. Munteanu Murgoci” din Braila, proba practica s-a desfasurat pe data 6 februarie, la sediul institutiei din Baldovinesti, ultima proba sau cea a interviului fiind sustinuta pe 8 februarie.
Primele dubii cu privire la corectitudinea concursului au aparut imediat ce au fost afisate notele obtinute la proba scrisa, mai multi candidati contestand diferentele foarte mari de punctaj intre candidatii admisi si cei picati. Un alt motiv de discordie il reprezinta si brancardierii angajati care domiciliaza in Baldovinesti sau in zone apropiate, gurile rele spunand ca angajarile s-au facut pe baza relatiilor.
Primarul ne-a spus ca a primit si el cateva sesizari anonime cu privire la aceasta problema, insa cu exceptia unor verificari nu poate face nimic mai mult. Edilul a mai spus ca cei nemultumiti ar trebui sa isi asume plangerile facute, pentru ca doar asa, sesizarile capata “greutate”. “De fiecare data cand se intampla sa avem un concurs sau o licitatie, cei care castiga spun ca a fost ok si ce bine, ce am invatat, cat ne-am chinuit, iar cei care nu reusesc vorbesc despre cum au stiut altii subiectele dinainte, ce s-a intamplat si asa mai departe. Dincolo de acest aspect pe care l-am vazut si care e general – pentru ca nu numai la Braila se intampla -, eu as vrea sa fac un apel: in cazul in care cineva are o dovada sa vina, sa spuna, sa scrie – domnule eu am fost si am vazut, mi-a dat, i-am dat, etc. Cu povesti din astea despre nu stiu ce a auzit el la colt, despre cine cum si ce fel, nu putem sa luam masuri. Vorbesc si despre concursul de la Sfanta Maria, dar si despre ce am mai scos noi pe la licitatii, terenuri, unde au fost de asemenea discutii. Avem un talent deosebit sa vorbim despre niste lucruri si nu este normal! Daca tot avem opinii si daca suntem noi cei lezati, eu cred ca trebuie sa spunem pe fata pentru a evita sa i se mai intample si altuia ceea ce am patit noi. vem plangeri din partea cetatenilor care ne vorbesc despre gunoi, despre baruri unde se face scandal, despre chioscuri care vand bautura etc, care vor sa pastreze anonimatul. Pai, daca mergem pe formatul asta si suntem baietii buni care stam ascunsi dupa perdele, nu o sa putem sa diminuam niciodata niste actiuni din acestea care se intampla”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

 

 Scandal la Centrul de Asistenta Paliativa "Sf. Maria"
Primarul spune ca a primit mai multe sesizari anonime de la cei care au participat la concurs

Reabilitarea centrului a costat 3,2 milioane lei

Centrul de Asistenta Paliativa „Sf. Maria”, amplasat in localitatea Baldovinesti, isi desfasoara activitatea de aproape 20 de ani, in trei cladiri ce au apartinut unor unitati agro-industriale din zona, la care s-au facut investitii minime de amenajare si igienizare. in cadrul institutiei se acorda asistenta medicala si sociala persoanelor asistate: cazuri sociale grave, persoane fara surse de venit sau apartinatori legali, bolnavi cronici, precum si tineri peste 18 ani proveniti din scoli speciale. Pentru ca cele 120 locuri existente nu au mai fost suficiente, solicitarile fiind numeroase, a fost necesara marirea capacitatii si asigurarea functionalitatii pentru noua destinatie a celor trei corpuri de cladire reabilitate prin proiect. Pentru adaptarea la noua functiune au fost intreprinse lucrari de recompartimentare, finisare, refacerea si completarea echiparii tehnico – edilitare. in urma implementarii acestui proiect au fost create 80 noi locuri de cazare pentru beneficiarii serviciilor sociale prestate in cadrul Centrului de Asistenta. Valoarea totala a proiectului a fost de 3,2 milioane lei, din care contributia Uniunii Europene – 2,3 milioane lei, contributia Guvernului Romaniei – peste 350.000 lei, iar contributia beneficiarului – circa 74.000 lei.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Saptamana de handbal
Articolul anterior

Prajitura Sah
Articolul urmator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.