Social

Sărbătoarea patronului spiritual al Brăilei

Sărbătoarea patronului spiritual al Brăilei

În perioada 4-6 decembrie Arhiepiscopia Dunării de Jos are în program mai multe manifestări spirituale organizate cu prilejul sărbătorii Sf. Nicolae, patronul spiritual al Brăilei.

Astăzi, de la ora 16.00 sub denimirea „Călători pe cărările sfinţilor“, a avut loc procesiunea cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie, pe traseul biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ – biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Brăila. Sfintele moaşte vor fi aşezate spre închinare într-un baldachin special amenajat pe esplanada bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae“, unde vor rămâne până în ziua de cinstire a ocrotitorului municipiului Brăila.

Miercuri, 5 decembrie, de la ora 11.00, „Daruri de Moş Nicolae!“, program liturgic şi social-filantropic în cadrul Grădiniţei „Familia“, parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din municipiul Brăila. De la ora 13.00, sub genericul „Bucură-te Sfinte Ierarhe Nicolae“, este programată aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae la Penitenciarul Brăila, unde va avea loc acatistul Sfântului Ierarh Nicolae şi oferirea de daruri tuturor persoanelor private de libertate din Penitenciarul Brăila. Tot de la ora 13.00 în cadrul programului social-filantropic „Sfântul Nicolae – ocrotitorul celor bolnavi“, se oferă daruri persoanelor internate în spitalele municipiului Brăila, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Nicolae“ şi „Sfântul Spiridon“. De la ora 1500 are loc un alt program socio-filantropic „În vizită la fraţii noştri mai mici“, în cadrul Centrului de detenţie pentru minori – Centrul de detenţie pentru minori din Tichilești. De la ora 17.00 vor avea loc Slujbe Privegherii închinate Sfântului Ierarh Nicolae în toate bisericile din Eparhia Dunării de Jos.

Joi, 6 decembrie 2018 de la ora 9.00 este programată Sfânta Liturghie închinată Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila la biserica „Sfântul Nicolae“ din Brăila şi în toate bisericile din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.
De la ora 1200 sub genericul „Vrednicia andreiană pentru tineri“, va avea loc premierea şi acordarea Diplomei „Vrednicia andreiană pentru tineri“ unor tineri cu rezultate de excepţie la concursuri şi olimpiade, tot la biserica „Sf. Nicolae“ din Brăila. Tot de la ora 12.00 vor avea loc alte acțini filantropici, cu denumirea „Sfântul Nicolae – părintele săracilor şi bun dăruitor celor lipsiţi“, andresate familiilor aflate în dificultate din municipiul Brăila, la bisericile şi centrele sociale din municipiul Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •