Evenimente

Sara Montiel a plecat dintre noi

Sara Montiel a plecat dintre noi
Sara Montiel a plecat dintre noi
Sara Montiel a plecat dintre noi

Actrita si cantareata spaniola Sara Montiel a incetat din viata luni, 9 aprilie, la varsta de 85 de ani, la resedinta ei din Madrid.

Nascuta la 10 martie 1928, Sara Montiel a fost considerata cea mai cunoscuta actrita spaniola la Hollywood si a jucat de-a lungul carierei in 54 de productii cinematografice, multe dintre ele fiind mari succese comerciale. In anii ’60, Sara Montiel era considerata una dintre cele mai frumoase femei din lume. Actrita a murit la resedinta ei, avand-o alaturi pana in ultima clipa pe fiica sa, Thais. Medicii au fost chemati la resedinta Sarei Montiel, insa actrita nu a mai putut fi salvata.
Sara Montiel a devenit cunoscuta in intreaga lume in 1954, dupa ce a jucat alaturi de Gary Cooper in filmul Veracruz. Ea si-a abandonat insa cariera de actrita in anul 1975, dedicandu-se exclusiv muzicii. S-a nascut in orasul Campo de Criptana din regiunea Castile–La Mancha, iar numele sau a fost María Antonia Alejandra Vicenta Elpidia Isidora Abad Fernandez. Dupa aparitia din filmul „El Último Cuple“, in 1957, Montiel a devenit cea mai mediatizata actrita spaniola de la jumatatea secolului trecut.

In Romania ea este un personaj cunoscut in special in randul celor din generatiile de peste 50 de ani. Actorul roman Ion Dichiseanu si actrita Sara Montiel s-au cunoscut la jumatatea anilor ’60, la Festivalul International de Film de la Beirut, la care Dichiseanu, invitat la o receptie, era trecut pe lista cu numele John Dicksen. La un an dupa ce s-au cunoscut, Sarita Montiel a venit in Romania pentru a sustine concerte la Sala Palatului, unde a fost prezentata de “John Dicksen” care i-a adus un trandafir rosu pe scena. Artista a mai ramas doua luni la Bucuresti, dar, fiind nevoita sa se intoarca in Spania, pentru a-si onora diverse contracte, i-a propus lui Dichiseanu sa o urmeze, pentru a juca intr-un film spaniol. Insa Dichiseanu nu a fost lasat sa plece din tara si au continuat relatia de la distanta, iar apoi s-au despartit. Sara Montiel a avut mai multe relatii si a fost casatorita de patru ori.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.