ProBr

Săptămâna viitoare vor sosi și la Brăila ambulanțe noi

Săptămâna viitoare vor sosi și la Brăila ambulanțe noi

Livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, urmând ca alte autospeciale să ajungă în primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanţă şi SMURD, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ambulanțele pentru județul Brăila vor fi livrate luni, 16 decembrie, în penultima tranșă a împărțirii pe regiuni,

Reprezentanţii serviciilor de ambulanţă au început preluarea celor 300 de ambulanţe de urgenţă de tip B 4×2, urmând ca alte 120 de ambulanţe de tip B 4×4 să fie livrate serviciilor de ambulanta şi SMURD, tot până pe 17 decembrie„, a scris Raed Arafat, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Arafat menţionează că finalizarea achiziţiilor nu se putea realiza fără implicarea IGSU, care s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanţă.

Pe această cale, vreau să le mulţumesc şi colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru tot sprijinul acordat„, mai scrie Raed Arafat.

Totodată, potrivit unei postări pe reţeaua de socializare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, până la sfârşitul anului vor fi distribuite 420 de ambulanţe către Serviciile Județene de Ambulanță.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, graficul de livrare către celelalte şase regiuni este următorul:

12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) – 32 de ambulanţe;

13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanţe;

14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) – 56 de ambulanţe;

15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanţe;

16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) – 46 de ambulanţe;

17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanţe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4×4 către inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă.

DSU mai precizează că, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •