Sport

Săptamână de foc pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila

Săptamână de foc pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila

Cuza Sport Brăila și-a amânat debutul în noul sezon după incidentele petrecute în noaptea de 15 spre 16 septembrie într-un club din Brăila. Primele partide oficiale pentru echipa pregătită de Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici se vor disputa marți și miercuri.

Echipa brăileană de baschet va juca în prima etapă a Cupei României cu CS Universitatea Cluj-Napoca, ambele meciuri urmând să se joace în Sala Horia Demian, de la ora 17.00.

Meciul din prima etapă a Ligii Naționale Grupa B, pe care trebuia să-l joace la sfârșitul săptămânii trecute la CS Municipal Mediaș a fost reprogramat pentru 24 noiembrie, de la ora 18.00.

Lotul deplasat la Cluj Napoca îi are în componență pe următorii jucători: Andrei Damian, Joshua Keyes, Adrian Movileanu, Ciprian Țelinoiu, Vlad Chiriac, Andrei Sava, Șerban Bălan Halici, Florin Voiculeț, Eduard Urdă și Bogdan Căpităneanu. De menționat că ultimi trei sunt brăileni, formați la grupele de juniori de a Cuza Sport Brăila.

Pentru dubla cu Universitatea Cluj Napoca din Cupa României, Cuza Sport Brăila are la dispoziție doar un jucător străin, pe Joshua Keyes, care se află la al doilea sezon în culorile echipei brăilene. Trei dintre jucătorii americani veniți în această vară la Brăila au ales să plece după incidentele petrecute la mijlocul lunii septembrie. Joseph McClaim a rămas în Brăila și se află în perioada de recuperare după ce a fost înjunghiat și el în acel incident.

Darrell Bowie a plecat în SUA după ce a fost externat din spitalul de la București. Shaquille Johnson a plecat după ce la vizita medicală s-a constatat că avea probleme cu inima. Collin Stewart a ales să părăsească Brăila și România, deși inițial spusese că va rămâne.

Dacă va trece de CS Universitatea Cluj Napoca, echipa brăileană va juca în faza a doua cu CSM Sighetu Marmației, echipă care a învins cu 101-62 (30 – 16, 25 – 21, 24 – 12, 22 – 13) pe adversara brăilenilor din Cupa României, în prima etapă din Grupa C a Ligii Naționale de baschet masculin.

Primul meci pentru Cuza Sport Brăila în Liga Națională va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 17.00. Baschetbaliștii de la Brăila vor întâlni în Sala Polivalentă Danubius pe CSO Voluntari. În prima etapă din Grupa B a Ligii naționale, CSO Voluntari a învins pe ABC Athletic Constanța cu 95-68 (25 – 24, 29 – 16, 23 – 16, 18 – 12).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •