Cultura

Sambata si duminica, seri de comedie pe scena Teatrului Maria Filotti

Sambata si duminica, seri de comedie pe scena Teatrului Maria Filotti

Sâmbătă 17 și duminică, 18 martie, de la orele 18.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” va avea loc premiera piesei TARTUFFE, de Moliere, în viziunea regizorală şi versiunea scenică a tânărului Alexandru Mâzgăreanu. 

Cu o distribuţie de excepţie, formată din actorii Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer, spectacolul TARTUFFE se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş. Decorul este realizat de Andrada Chiriac, costumele de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica îi aparține lui Alexandru Dan Suciu.

Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu. Alexandru Mâzgăreanu a lucrat în teatre importante din România, cum ar fi: Teatrul Naţional I. L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB şi Teatrul Metropolis, dar şi pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea şi a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

Publicului brailean să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi”, este invitația făcută de tânărul regizor către iubitorii teatrului.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.

TARTUFFE ,o poveste despre obsesie, spusă în versuri , este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău, dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •