Sport

Salba de medalii pentru atletiii braileni la nationalele de juniori 1

Salba de medalii pentru atletiii braileni la nationalele de juniori 1

Sâmbătă și duminică, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, s-a desfășurat faza finală a campionatului național de atletism pentru juniori 1. Și de data aceasta sportivii brăileni au obținut medalii care au demonstrat că atletismul brăilean are sportivi la cel mai înalt nivel în România, dar și la competițiile internaționale.

După cele trei medalii de aur la Balcaniada juniorilor 1, Iulia Nicoleta Banaga și-a trecut în palmares încă 4 medalii la campionatele naționale de juniori 1, dintre care trei de aur și una de argint. Sportiva pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga a câștigat proba de 100 metri garduri cu timpul de 13.77 secunde. Ea a fost urmată de Andreea Mihaela Caracuda, pregătită de profesoara Sica Lazăr, care a alergat cursa în 14.19 secunde.

Iulia Banaga a câștigat încă o medalie de aur și cu ștefeta celor de la CSM Onești, din care au făcut parte Andreea Caracuda, Andreea Dinu, Bianca Toader, toate sportive de la Brăila, care au legitimare la clubul din Onești. La 400 metri garduri Banaga a alergat în 1:00.13, devansând-o cu peste 3 secunde pe ocupanta locului 2. La 200 de metri plat s-a clasat pe locul al doilea și a cucerit medalia de argint, după ce a alergat în 24.45 secunde.

Proba de 110 metri garduri băieți a fost câștigată de Alexandru Ionuț Iconaru, pregătit de profesorul Fănel Ionescu și legitimat la LPSBrăila/CSM Onești, cu timpul de 13.61 secunde. în aceeași probă, Arif Marius Veisel, pregătit la CSM Brăila de profesoara Irina Roată, s-a clasat pe locul 3 cu timpul de 14.74 secunde. Alexandru Iconaru și-a trecut în cont o medalie de aur și cu ștafeta de 4×100 metri plat a CSM Onești, pentru care a alergat în schimbul 2. La 200 de metri plat sportivul pregătit Fănel Ionescu a alergat în 21.87 secunde și a câștigat medalia de aur.

Bianca Elena Toader, de la LPS Brăila/CSM Onești, pregătită de profesorul Nicu Roată, a câștigat medalia de argint în proba de 100 metri plat, cu timpul de 11.99 secunde, alături de aurul cu ștafeta de 4×100 metri a celor de la Onești.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •