Ingrediente:
– 2 legaturi ceapa verde
– 3 oua
– un ardei rosu gras
– o conserva de porumb
– 3-4 tulpini de telina
– 200g pastrama de piept de pui
– 400ml sana
– 3 linguri maioneza light
– 2 lingurite oregano uscat
– 4-5 frunze busuioc verde
– ¼ lingurita nucsoara macinata
– sare si piper dupa gust
– 6 chifle (optional)
Mod de preparere :
Tocati marunt ceapa, telina, ardeiul gras, pastrama de pui si ouale ( dupa ce au fost fierte), adaugati si boabele de porumb scurse bine, apoi tocam si busuiocul si il adaugam peste il bol peste ingredientele tocate.
Pentru dresing amestecam sana, maioneza, sarea si piperul si oregano. Radem si nucsoara, ca e pacat sa folosim nucsoara de la plic, gata macinata, nu are nimic de-a face cu aroma nucsoarei proaspat macinate. Apoi amestecam cu telul pana se omogenizeaza bine. Apoi turnam dresingul peste salata si amestecam.
Daca alegem sa servim salata in chifle, acum e momentul sa taiam capacul chiflelor si sa le scobim cu grija miezul. Umplem fiecare chifla cu salata si o asezam frumusel pe un platou.
Desi e o reteta mai mult decat simplu de preparat, rezultatul final arata foarte bine, poate si pentru ca e o salata atat de viu colorata.