
Emoțiile absolvenților clasei a VIII-a s-au încheiat astăzi, când s-au afișat listele cu repartizarea computerizată în clasa a IX-a. la Colegiul Gh. M. Murgoci s-a intrat numai cu medii peste 9.00. În ierarhia specializărilor după ultima medie de admitere toate cele 5 specializări de la Colegiul Gh. M. Murgoci sunt în primele 7. Tot între primele 7 specializări după ultima medie se află și două de la Liceul Nicolae Iorga. Abia pe locurile 9, 10 și 11 se află specializările de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu. De altfel specializările de la aceste 3 licee se află pe primele 12 poziții, iar poziția a 13-a în această ierarhie este ocupată de Colegiul Ana Aslan.
La Colegiul Gheorghe Munteanu Murgoci, ultima medie de admitere a fost 9.06 la specializarea filologie, specializare la care anul trecut s-a intrat cu media 8.50. La metematică-informatică, unde sunt două clase, ultima medie de admitere a fost 9.54. La specializarea științele naturii s-a intrat cu media 9.63, iar la științe sociale cu 9.40.
La Colegiul Național Nicolae Bălcescu mediile au fost ceva mai mici. Astfel, la matematică-informatică, unde sunt patru clase, ultima medie a fost 8.82, față de 8.75 anul trecut. Tot specializarea filologie a fostcea în care s-a intrat cu cea mai mică medie și la acest colegiu, ultimul admis având media 8.45. La specializarea științele naturii ultima medie de admitere anul acesta a fost 8.87.
Liceul Nicolae Iorga a fost unul dintre preferințele absolvenților cu medii mari. Astfel, la clasele de matematică-informatică, ultima medie anul acesta a fost 9.08, față de 8.84 anul trecut. La specializarea științele naturii s-a intrat cu media 9.09, iar la științe sociale s-a intrat cu 9.01. Doar la specializarea filologie s-a intrat 8.38, față de 7.47 anul trecut.
La Colegiul Ana Aslan s-au ocupat toate cele 84 de locuri la specializarea științele naturii, iar ultima medie a fost 8.34, față de 8.19 anul trecut.
La Liceul Panait Cerna, la matematică-informatică este o singură clasă, iar ultima medie de admitere anul acesta a fost 8.09. La specializarea științe sociale ultima medie de admitere anul acesta este 8.05, iar la științele naturii ultima medie la acest liceu este 7.80. La filologie, la Liceul Panait Cerna s-a intrat cu media 7.92. De remarcat că, cu excepție specializării matematică-informatică, la celelalte specializări mediile de admitere de anul acesta la acest liceu au fost mai mici decât anul trecut.
Și la Liceul D. P. Perpessicius mediile de admitere de anul acesta au fost mai mici decât cele de anul trecut. La științe sociale s-a intrat cu 8.31, față de 8.34 anul trecut, iar la filologie s-a intrat cu 8.15, față de 8.17 anul trecut.
La Liceul Mihail Sebastian s-au ocupat toate locurile la cele 3 specializări. Ultima medie de admitere a fost 6.79 la specializarea Ştiinţe ale Naturii. la științe sociale s-a intrat cu 7.41, iar la filologie s-a intrat cu 7,33.
La Liceul de Arte Haricleea Darclee și la Liceul cu Program Sportiv repartizarea s-a făcut în funcție de testele vocaționale.
La Colegiul Ion Ghica au fost ocupate toate locurile, iar ultima medie de admitere a fost 6.56 la specializarea economic. La toate cele 3 specializări de la acest colegiu s-a intrat cu medii sub 7.00, față de anul trecut când s-a intrat cu medii peste 7.25.
La Colegiul Edmond Nicolau au rămas libere 4 la specializarea Industrie alimentară, iar la Turism şi alimentaţie s-au ocupat toate cele 28 de locuri, ultima medie fiind 6.34. La Liceul Panait Istrati au rămas neocupate 14 locuri la specializarea Electric și 15 locuri la specializarea mecanică. La Colegiul C. D. Nenițescu s-au ocupat locurile la Turism şi alimentaţie, dar la specializarea mecanică numai 3 absolvenți au optat. La Liceul Anghel Saligny s-au ocupat doar 16 locuri la singura specializare a liceului, Electronică automatizări. La Liceul Gh. k. Constantinescu s-au ocupat doar 6 locuri la clasa de agricultură și 4 la Estetica şi igiena corpului omenesc. La Liceul Grigore Moisil au fost repartizați 5 absolvenți la clasa de Electric și 6 la clasa de Electronică automatizări.
La Liceul Nicolae Oncescu din Ianca s-au ocupat doar 14 locuri din 28. La Liceul Constantin Angelescu s-au ocupat locurile doar la clasa de filologie, în timp ce la matematică-informatică s-au ocupat doar 17 locuri. La Liceul George Vâlsan din Făurei s-au ocupat locurile doar la specializarea filologie, iar la matematică-informatică s-au ocupat doar 13 locuri. În schimb la specializarea meanică au optat doar 9 absolvenți. La Liceul Nicolae Titulescu din Însurăței s-au ocupat doar locurile la specializarea filolgie. La comerț au rămas 6 locuri libere, iar la științele naturii au rămas 10 locuri libere. La Liceul Matei Basarab din Măxineni s-au ocupat 13 locuri.
Pentru liceele brăilene au optat 15 absolvenți din alte județe, iar 8 absolvenți din Brăila au optat pentru licee din București și 6 pentru licee din Galați.