ProBr

S-au pus in vanzare bilete la Festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila”

S-au pus in vanzare bilete la Festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila”
S-au pus in vanzare bilete la Festivalul "Zile şi nopţi de teatru la Brăila"
S-au pus in vanzare bilete la Festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila”

În perioada 19-25 septembrie 2016, Teatrul Maria Filotti va fi gazda ediţiei a X-a a Festivalului „Zile şi nopţi de teatru la Brăila”, tema acestei ediţii fiind „Teatrul între poveste şi criză”. Timp de şapte zile iubitorii de teatru vor putea viziona spectacolele susţinute de actori ai teatrului brăilean, dar şi de actorii marilor teatre din Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Piatra Neamţ, Craiova, Galaţi şi Chişinău. program teatru

Ziua I – Luni, 19 septembrie. Festivalul va debuta la ora 18.00, la Sala Mare, cu premiera absolută a piesei „Suntrack. În căutarea timpului pierdut într-un oraş cu soare” scrisă şi regizată de Radu Afrim. De la ora 22.00, la Sala Avantgarde, vor urca pe scenă Daniel Iancu (voce, chitară) şi Costel Pătrăşcan (caricatură, gazdă) în spectacolul „O noapte umoroasă”.
Ziua II – Marţi, 20 septembrie. În a doua zi de festival, de la ora 17.00, la Sala Avantgarde, va avea loc lansarea volumului de versuri „Altarele miresmelor ţării” de Georgeta Resteman. Evenimentul va fi prezintat de prof. Valentin Popa şi va fi urmat de o surpriză muzicală de excepţie. De la ora 18.00, la Sala Mică, actorii de la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti vin cu piesa „Menajera de sticlă” de Tennessee Williams, regia Sânziana Stoican. Acest spectacol a fost nominalizat la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actriţă în rol secundar” – Florentina Năstase, pentru rolul Laura. Începând cu orele 20.30, la Sala Studio, iubitorii de teatru sunt invitaţi să vizioneze piesa „Când timpul nu se mişcă” de Donald Marguilies, regia Vladimir Anton, Teatrul „Odeon” Bucureşti. Această producţie este câştigătoarea unui premiu la concursului Tineri regizori – Texte contemporane, ediţia a treia.
Ziua III – Miercuri, 21 septembrie. De la 18.00, la Sala Mare, actorii de la Teatrul „Eugen Ionesco” din Chişinău vin cu spectacolul „Cântăreaţa cheală”, în regia lui Veaceslav Sambris. Urmează apoi, de la ora 20.00, la Sala Studio, piesa de teatru „Aglaia” după Aglaia Veteranyi, regia şi coregrafia Ştefan Lupu, Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti.
Seara se încheie cu recitalul actorului şi muzicianului Zoltan Octavian Butuc, „Povestiri minereşti şi pitroceli muzicale”, programat la ora 22.00, la Sala Avantgarde.
Ziua IV – Joi, 22 septemrbrie. În această zi de festival, la Sala Mare, de la ora 18.00, Teatrul Naţional Bucureşti vine la Brăila cu spectacolul „Memorie apei”, de Shelagh Stephenson, regia Erwin Simsensohn. Începând cu ora 20.30, ne mutăm la Sala Studio pentru a urmări spectacolul „Copilul problemă”, de George F. Walker, regia Adrian Iclenzan, Teatrul „Sica Alexandrescu” Braşov. De la ora 22.15, la Sala Avantgarde, va avea loc un spectacol de tango si chansonete cu acorduri de swing-jazz intitulat „Belles chansons des boulevards” cu Diana Tudor – voce şi Alexandru Burca – pian.
Ziua V – Vineri, 23 septembrie. A cincea zi de festival începe la ora 18.00, la Sala Mare, cu spectacolul „Aproape” de John Cariani, regia Vlad Cristache, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ. Apoi, de la ora 20.30, la Sala Studio, actorii de la Teatrul Mic Bucureşti vor evolua în piesa „Casa cu pisici”, scenariul şi regia Radu Iacoban. Ziua de încheie cu un spectacol de muzică folk cu Raul Cârstea şi Adi Manolovici, programat la ora 22.15, la Sala Avantgarde.
Ziua VI – Sâmbătă, 24 septembrie. În penultima zi a festivalului sunt programate două spectacole: primul este „Vestul Sălbatic” de Martin McDonaugh, regia Juncu, Teatrul Notarra Bucureşti – ora 17.30, Sala Mare, urmat de la ora 21.00, la Sala Studio, de spectacolul „The sunset studio” de Cormac McCarthy, regia Andrei şi Andreea Grosu, Teatru „Unteatru” Bucureşti.
Ziua VII – Duminică, 25 septembrie. Ultima zi de festival se anunţă a fi şi cea mai „explozivă” pentru că de la ora 18.00 începe spectacolul intitulat „Exploziv” de Elise Wilk, regia Andrei Majeri, Teatru „Marin Sorescu” Craiova. De la ora 20.00, la Sala Studio, actorii de la Teatrul de Comedie Bucureşti vin să încânte publicul cu piesa „Jocul de-a vacanţa”, adaptare după Mihail Sebastian, în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu. Festivalul se încheie aşa cum a început: cu o premieră. Începând cu ora 19.00, la Sala Teatrului „Fani Tardini” Galaţi se va juca spectacolului „Butoiul cu praf de pulbere” în regia lui Vlad Mussaci.

Biletele pentru festival au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului Maria Filotti, din Strada Mihai Eminescu nr. 2. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0239.613.969.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •