Sport

Update: Romania s-a calificat in sferturi, dar Perianu a parasit terenul pe brate

Update: Romania s-a calificat in sferturi, dar Perianu a parasit terenul pe brate
Romania s-a calificat in sferturi, dar Perianu a parasit terenul pe brate
Romania s-a calificat in sferturi, dar Perianu a parasit terenul pe brate

România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după 25-21(10-9) cu Portugalia. Cele două echipe au ratat în acest meci cât pentru tot turneul, greșelile în faza ofensivă succedându-se cu repeziciune. Bucuria calificării a fost însă umbrită de accidentarea Gabrielei Perianu, care a părăsit terenul pe brațe în minutul 48, la scorul de 17-15, după o fază în care portugheza Rodrigues a marcat, interul brăilean a căzut din picioare și nu s-a mai putut ridica.

Update: Jucătoarea de la Brăila a făcut un set de investigații și se pare că nu este nimic grav. Din cauza căldurii din sală a avut un fel de anemie, iar acum este cu lotul și așteaptă ultimele rezultate ale analizelor efectuate.

„Tricolorele” vor da piept în următoarea partidă, pentru un loc în careul de ași al competiției cu Coreea de Sud, câștigătoarea grupei A, care a învins în sferturi Serbia, cu scorul de 32-28 (12-13).dfhjdty

Prima repriză a fost foarte echilibrată, niciuna din echipe nereușind să se distanțeze la două goluri până în minutul 25, când Perianu a marcat de la 7 m pentru 9-7. Portughezele au fost și ele de două ori în avantaj în prima repriză, în minutul 8 la scorul de 3-2 și în minutul 10 la 4-3. La pauză s-a intrat cu România în avantaj de numai un gol, scor 10-9.

La reluare, Pricopi a marcat pentru 11-9 și tot ea a dus România la trei goluri avans, 13-10 în minutul 37. A urmat o perioadă de aproape 7 minute în care echipa României nu a mai înscris, dar a primit trei goluri și a permis Portugaliei să egaleze la 13, în minutul 43. Tiron și Pricopi au refăcut diferența de trei goluri în minutul 47, scor 17-14, iar un minut mai târziu Perianu a parasit terenul pe brațe. Handbalista Dunării Brăila a primit îngrijiri medicale mai multe minute pe bancă, iar pe finalul jocului a părăsit sala însoțită de medici. Finalul de joc le-a aparținut româncelor care au mărit diferența la șase goluri în minutul 55, scor 23-17, iar până la final Portugalia nu a reușit decât să reducă din diferență, scor final 25-21.

Au jucat pentru România: Dedu – 15 intervenții (1 de la 7 m), Șerban -1 (portari), Pricopi -9 goluri (3 de la 7 m), Perianu -4 (2 de la 7 m), Tiron -3, Constantinescu -2, Cîrjan -2, Tănăsie -1, Safta -1, Chiricuță -1, Zamfirescu, Popa. Gabriela Perianu a evoluat 37 minute, iar Nicoleta Safta 25 minute.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •