Sport

Romania s-a calificat in semifinalele campionatului mondial universitar

Romania s-a calificat in semifinalele campionatului mondial universitar
Romania s-a calificat in semifinalele campionatului mondial universitar
Romania s-a calificat in semifinalele campionatului mondial universitar

Meciul cu Spania din sferturile de finală ale mondialelor universitare de handbal feminin au început foarte prost pentru echipa antrenată de Nicoleta Alexandrescu, acestea fiind conduse cu 0-4 după cinci minute și jumătate de joc, pe fondul unor greșeli copilărești în faza ofensivă.

Abia în minutul 8 Florina Țurcaș a marcat primul gol al României. La scorul de 1-5 Elena Voicu i-a lăsat locul în poartă Elenei Șerban, dar nici asta nu a rezolvat problema din apărare și ibericele s-au distanțat la 5 goluri în minutul 12, scor 2-7 și apoi 5-11, minutul 24, 9-14 după 30 de minute, de la 9-12 în minutul 29.

Nicoleta Alexandrescu găsind după pauză soluția de a-și motiva fetele să nu renunțe la luptă și cu câteva intervenții reușite ale Elenei Voicu și s-au apropiat la două goluri, 13-15 în minutul 38 și 14-16 în minutul 41, dar Andreea Adespii a ratat o aruncare de la 7 m care putea aduce România la doar un gol în spatele ibericelor, iar acestea s-au distanțat apoi la 4 goluri, 14-18 în minutul 45, 17-21 în minutul 51. Româncele au revenit în forță și au egalat 22-22 în minutul 55, după o intervenție a Elenei Voicu care a lansat-o apoi pe contraatac pe Țurcaș și aceasta a egalat prima dată în acest meci. Cu trei minute și 10 secunde înaintea finalului de joc Spania conducea cu 24-23, dar Țurcaș a egalat din nou cu 45 de secunde înaintea finalului. Ibericele aveau 45 de secunde de atac pentru a obține victoria într-un meci în care nu fuseseră conduse niciodată timp de 59 de minute. Cu 12 secunde înaintea finalului ibericele au bâlbâit o mingie la semicercul nostru de 9 m, Oana Andrei (Gogoriță) a recuperat mingea și a lansat-o pen contraatac pe Carmen Șelaru (Ilie) care a marcat pentru 25-24 aducând România prima dată în avantaj și Spania nu a mai avut ce face în ultimele 3 secunde decât să încerce o aruncare de la mijlocul terenului care s-a lovit în blocajul Laurei Leahu și româncele au învins cu 25-24 (9-14).

Victoria e cu atât mai frumoasă cu cât echipa României a avut la dispoziție doar 11 jucătoare, fiind singura echipă care a deplasat la Guimaraes un lot de doar 12 handbaliste, iar Georgiana Brătulescu a stat în tribună fiind accidentată în meciul de miercuri cu Polonia.

Pentru România au marcat: Andreea Ivan (Antoce) – 6, Alexandra Oana Andrei (Gogoriță) – 4, Florina Țurcaș -4, Andreea Adespii Molnar -3 (2 de la 7 m), Ana Maria Apipie – 3, Carmen Șelaru (Ilie) -2, Laura Leahu – 2 și Elena Avădanei -1. Elena Voicu a rămas în poarta României pe tot parcursul reprizei a doua și a avut o contribuție majoră la această victorie obținută în ultimele secunde de joc, după ce au fost conduse la șase goluri diferență în minutul 26.

În semifinale, România va întâlni Rusia, sâmbătă, 9 august, în Uminho Sports Hall, începând cu ora 19.30. Rusia s-a calificat în semifinale după ce a învins Cehia cu 27-26 (15-15), într-un meci foarte echilibrat în care rusoaicele au condus la cel mult 3 goluri diferență, fiind conduse doar la începutul primei reprize, când cehoaicele au avut și ele un avans de două goluri.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •