Sport

Romania a invins Uruguay cu 32-15 (13-6)

Romania a invins Uruguay cu 32-15 (13-6)
Romania a invins Uruguay cu 32-15 (13-6)
Romania a invins Uruguay cu 32-15 (13-6)

Naționala universitară feminină de handbal a României a debutat cu o victorie categorică la Campionatul Mondial Universitar ce se desfășoară în aceste zile în Portugalia.

După un început mai slab al elevelor conduse de pe bancă de Nicoleta Alexandrescu, când au fost conduse cu 2-5 în minutul 9, a urmat o revenire spectaculoasă în care au marcat cinci goluri fără să primească niciunul și în minutul 19 tabela arăta 7-5 pentru România. Abia în minutul 20 echipa Uruguayului a marcat următorul gol, după o intercepție la o pasă a Elenei Șerban pentru Andreea Adespii. Acesta avea să fie de altfel ultima reușita a sud-americancelor în prima repriză și România a intrat la pauză cu un avans de 7 goluri, scor 13-7.Romania a invins Uruguay cu 32-15

După pauză primele care au înscris au fost tot cele de la echipa Uruguayului, pe un contraatac, dar România a continuat să-și mărească avansul pe tabela de marcaj și în minutul 38 conduceau cu 18-8. În minutul 44, fosta handbalistă a dunării Brăila, Andreea Adespii Molnar a transformat o aruncare de la 7 m și a făcut ca tabela să arate 22-10, iar în minutul 51 Alexandra Oana Andrei a mărit diferența la 14 goluri, scor 26-12. Până la final sud-americancele au mai marcat două goluri din aruncări de la 7 m și au primit bonus un gol din partea arbitrelor, care au validat un gol deși mingea a trecut pe lângă bară și a ajuns în spatele porții apărate de Elena Voicu. Dar oricum acest bonus nu mai conta pentru că Andrei a marcat la următorul atac și a stabilit scorul final, 32-15 pentru reprezentativa universitară a României.sdfdgfhgj

Pentru România au evoluat: Elena Voicu și Elena Șerban (portari) , Alexandra Oana Andrei – 10 (1 de la 7 m), Carmen Ilie -5, Florina Țurcaș -3, Ana Maria Apipie -4 (1 de la 7 m), Andreea Adespii Molnar -3 (1 de la 7 m), Georgiana Brătulescu -3, Laura Leahu -1, Elena Avădanei, Andreea Tetean -1 (de la 7 m) și Andreea Antoce Ivan -2.

În poartă, Elena Voicu și Elena Șerban și-au împărțit minutele pe care le-au stat în poartă, ambele având multe intervenții reușite, cu un plus pentru portarul HC Dunării Brăila care a contribuit și la multe goluri marcate de echipa României prin contraatacurile pe care le-a declanșat. Următorul joc al naționalei României este programat marți 5 august, de la ora 19.30, cu echipa Coreei de Sud.

În celălalt meci din grupa C, din care face parte și România, Coreea de Sud a învins Polonia cu 30-25 (13-10).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •