Sport

Romania a invins dramatic Ungaria si joaca pentru locul 5 cu Franta

Romania a invins dramatic Ungaria si joaca pentru locul 5 cu Franta
Romania a invins dramatic Ungaria si joaca pentru locul 5 cu Franta
Romania a invins dramatic Ungaria si joaca pentru locul 5 cu Franta

Scoasă din lupta pentru medalii la Campionatul Mondial de handbal feminin U20, echipa națională a României a rămas să joace pentru locurile 5-8. Adversara din primul meci din turneul pentru locurile 5-8 la Campionatul Mondial din Croația a fost naționala Ungariei, eliminată și ea din lupta pentru medalii în ultima secundă a meciului de echipa Germaniei. Echipa feminină a României a învins, în turneul 5-8, echipa Ungariei, cu scorul de 25-24 (14-15) și în meciul pentru locurile 5-6, tinerele noastre jucătoare vor întâlni echipa Franţei, care a învins Olanda cu 31-25 (14-11).

Meciul cu unguroaicele, disputat Koprivnica (Croaţia), a fost plin de dramatism, ambele echipe luptând cu dăruire pentru a obţine victoria. Atât România, cât şi Ungaria, au abordat competiţia cu speranţa obţinerii unei medalii, însă au pierdut în sferturi, iar acum îşi doresc o clasare cât mai bună. Meciul s-a decis în ultimele 15 minute, când România a întors rezultatul de la 19-21, la 24-21, graţie unei apărări foarte bune, care i-a permis să înscrie câteva goluri pe contraatac. Chiar şi aşa, unguroaicele n-au cedat lupta, s-au apropiat la 24-25 şi au avut ultimul atac al meciului, însă Mercedes Walfisch a trimis imprecis la ultima şansă de a trimite meciul în prelungiri.

Începutul meciului a avut naționala Ungariei la conducere, dar după 0-1 și 1-2 România a revenit și a trecut la conducere în minutul 4, scor 4-2. În minutul 13 echipa antrenată de Seviștean Popa și Cristi Preda a trecut prima dată la un avans de trei goluri, scor 8-5. A urmat o perioadă neagră a naționalei României, care până în minutul 22 nu au mai înscris nici un gol și au dat posibilitatea unguroaicelor să egaleze. Constantinescu de trei ori și Chiricuță au marcat în următoarele două minute și au adus din nou România la două goluri avantaj în minutul 24, dar din nou a venit o cădere care a permis adversarelor să revină la conducere în minutul 28, scor 12-13. Până la pauză fiecare echipă a mai marcat câte două goluri și s-a intrat la pauză la scorul de 14-15.

La reluare s-a mers cap la cap până în minutul 37 când Szekerczes a adus Ungaria prima dată la două goluri avantaj, scor 18-20. A urmat o perioadă de 8 minute în care ambele echipe au marcat doar câte un gol, dar din minutul 45 până în minutul 53 româncele au avut o perioadă foarte bună în care apărarea a funcționat bine și au declanșat contraatacuri finalizate cu gol, scorul devenind 24-21. În ultimele 7 minute România a mai marcat o singură dată, prin Pricopi, dar cele 3 goluri ale unguroaicelor nu au putut să facă decât să aducă adversara României la un gol în spatele echipei noastre.

Pentru echipa condusă de Seviştean Popa și Cristi Preda, au evoluat: Denisa Dedu -8 intervenţii salvatoare, Elena Şerban -4, Ana Inculeţ –2 (portari); Maria Constantinescu -6 goluri (2 de la 7 m), Gabriela Perianu -5, Andreea Chiricuţă -4, Laura Popa -3, Roxana Cîrjan -3, Camelia Carabulea -2 (1 de la 7 m), Dana Pricopi -2 (1 de la 7 m), Maria Zamfirescu, Marina Cicic, Nicoleta Safta, Anamaria Tănăsie, Bianca Tiron.

Gabriela Perianu a jucat 51 de minute și a aruncat la poartă de 16 ori pentru cele 5 goluri, dar a primit din nou trei eliminări de două minute, ultima cu 4 secunde înaintea finalului de meci. Interul Dunării Brăila a avut douăintercepții și o pasă greșită, dar a obținut și o aruncare de la 7 m ratată de Carabulea. Pivotul echipei din Brăila, Nicoleta Safta, a jucat doar 10 minute și nu a avut nici o aruncare la poarta Ungariei, însă a obținut o aruncare de la 7 m transformată de Constantinescu pentru 24-21.

Meciul pentru locul 5 cu Franța, ultimul de la acest turneu pentru echipa României, este programat duminică de la ora 12.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •