Sport

Romania aproape de semifinale la Campionatul Mondial universitar de handbal feminin

Romania aproape de semifinale la Campionatul Mondial universitar de handbal feminin
Romania aproape de semifinale la Campionatul Mondial universitar de handbal feminin
Romania aproape de semifinale la Campionatul Mondial universitar de handbal feminin

Echipa naţională universitară feminină a României a obţinut două victorii în primele două meciuri din grupă la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga. În primul meci, fetele antrenate de Costică Buceschi au învins cu 43-11 (22-5) echipa similară a Indiei, iar astăzi la prânz au trecut de echipa țarii gazdă, Spania, scor 20-19 (9-11).

În primul meci, cu India, ”universitarele” noastre au început mai greu și în minutul 3 s-au văzut conduse cu 1-0. Fetele noastre s-au trezit rapid și au marcat gol după gol, până la 13-1 în minutul 18. Cu jumătate de minut înaintea pauzei, Nicoleta Tudor a dus avantajul la 18 goluri, iar la pauză rezultatul a fost 22-5.

În partea a doua Româncele s-au distanțat la 21 de goluri, 26-5 în minutul 35, apoi 35-7 în minutul 48, pentru ca la final să se impună cu 43-11.

În acest meci au marcat pentru echipa României toate cele 12 jucătoare folosite:  Cătălina Preda – 8, Andreea Pricopi -6, Cristina Florica -5, Laura Popa -4, Oana Andrei -4, Mădălina Zamfirescu -4, Andreea Trăilă -3, Nicoleta Tudor -3, Alexandra Orșivschi -2, Cristina Nan -2, Patricia Vizitiu -1, Gabriela Perianu -1. În poarta României au apărat Denisa Dedu și Elena Șerban.

După acest meci de încălzire, marți la prânz româncele au întâlnit naționala Spaniei. Deși România a deschis scorul prin proaspăta componentă a Dunării Brăila, Cătălina Preda, și au mai condus până la 4-3, moment în care gazdele au controlat jocul și s-au desprins la 4 goluri, scor 4-8 în minutul 18. Româncele s-au apropiat la un gol, scor 7-8 în minutul 22. În minutul 27 Nan a marcat pentru 9-10, iar la pauză ibericele au intrat cu avantaj de două goluri, scor 9-11.

După pauză româncele s-au concentrat mai bine la finalizare, și de la 10-14 au reuşit să revină joc și să egaleze, scor 14-14 în minutul 40 și au preluat conducerea în minutul 43 prin golul marcat de Pricopi. S-a mers cap la cap până aproape de final, cu ibericele din nou la conducere la intrarea în ultimele zece minute, scor 18-17, în minutul 50. Româncele au gestionat mai bine finalul de meci şi, timp ce nouă minute, n-au mai primit niciun gol, reuşind, în schimb, să înscrie de trei ori și ducând scorul la 20-18 în minutul 59, cu un ultim gol marcat de la 7 metri de Mădălin Zamfirescu.

Golurile echipei României au fost marcate de: Nicoleta Tudor -4, Mădălina Zamfirescu -4 (4 din 7 m), Cristina Nan -3, Patricia Vizitiu -3, Andreea Pricopi -2, Cătălina Preda -2, Cristina Florica 2 (1).

În urma acestei victorii, România a luat o opţiune importantă pentru câştigarea grupei, urmând să întâlnească, în ultimul meci din această fază a competiţiei, echipa Japoniei, miercuri, de la ora 13.15. Un meci deloc uşor, dacă avem în vedere că Spania a învins echipa asiatică, în prima zi, la limită, 22-21. În celălalt meci al grupei de marți, Japonia a învins India, scor 53-16.

În clasament, România conduce cu 4 puncte, urmată de Japonia şi Spania, ambele cu câte 2 puncte, India, fără niciun punct.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •