Sport

Romania a umilit Danemarca

Romania a umilit Danemarca
Romania a umilit Danemarca
Romania a umilit Danemarca

Naționala feminină de handbal a României a făcut un pas mare spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins formația Danemarcei cu scorul de 32-25 (19-13), vineri seara, în prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca). Din echipa României au făcut parte, alături de antrenorul Costică Buceschi și două jucătoare de la HC Dunărea Brăila, Aneta Udriștioiu și Mădălina Zamfirescu. De asemenea a mai jucat și brăileanca Gabriela Perianu.

România a arătat încă o dată că traversează o perioadă foarte bună și a învins fără drept de apel Danemarca, țara care a primit organizarea turneului. Partida a fost controlată în total de fetele antrenate de Tomas Ryde și Costică Buceschi, care s-au instalat la conducere încă din debut.

România a demonstrat în această seară că nu este dependentă de golurile Cristinei Neagu, care deși n-a marcat decât patru goluri, a oferit multe pase utile colegelor sale. Și pe fondul unui joc de echipă foarte bun și cu Oana Manea foarte inspirată, tricolorele s-au desprins la 10-5 și 19-12 în prima parte, lăsând senzația că nu au cum să piardă acest meci.

Actul secund nu a fost deloc diferit, deși româncele au avut și câteva momente mai slabe în ofensivă. Iar atunci când România a suferit la finalizare, Paula Ungureanu și Ionica Munteanu au fost la post și au păstrat diferența pe tabelă. Eliza Buceschi a strălucit și a oferit un adevărat recital, iar diferența a ajuns să fie de zece goluri în minutul 57, scor 32-22.

Pe final danezele au reușit să mai strângă din diferență, au marcat de trei ori consecutiv, ultima reușită venind chiar de la portarul Rikke Poulsen. S-a terminat 32-25, un rezultat senzațional pentru România în economia clasamentului final al grupei.

România: Munteanu (5 intervenții), Ungureanu (4 intervenții) (portari), Buceschi 10 goluri, Manea 7, Ardean-Elisei 5, Neagu 4, Chiper 3, Chintoan 2, Brădeanu 1, Udriștoiu, Szucs, Perianu, Marin, Zamfirescu, Tănăsie, Vizitiu. Mădălina Zamfirescu și Gabriela Perianu au avut câte o pasă decisivă.
Danemarca: Toft (2 intervenții), Poulsen (4 intervenții) 1 gol (portari), Dalby 4, Svalastog 4, Hansen 3, Tranborg 3, Ostergaard 3, Woller 2, Jorgensen 2, Heindahl 1, Kristiansen 1, Norgaard 1, Skov, Bohme, Holmsgaard, Cecilie de la Cour
Aruncări de la 7m: 7/6, respectiv 2/2
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eliza Buceschi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •