Sport

Romania a incheiat turneul preolimpic neinvinsa

Romania a incheiat turneul preolimpic neinvinsa
Romania a incheiat turneul preolimpic neinvinsa
Romania a incheiat turneul preolimpic neinvinsa

Naționala feminină de handbal a României a încheiat pe primul loc, neînvinsă, turneul preolimpic de la Aarhus (Danemarca), după ce a remizat cu Muntenegru, scor 23-23 (15-11), duminică, un meci pe care l-a controlat până la final. Cele două echipe își asiguraseră de sâmbătă calificarea la Jocurile Olimpice, astfel că meciul direct avea ca miză doar primul loc în turneul danez.

În acest ultim joc Mădălina Zamfirescu a confirmat încrederea care i s-a acordat și a marcat 3 goluri din 4 aruncări la poartă, iar cealaltă handbalistă a HC Dunărea Brăila din lotul României, Aneta Udriștioiu, a marcat două goluri, din  4 aruncări. Brăileanca Gabriela Perianu a înscris și ea de două ori în meciul cu Muntenegru.

Muntenegru a condus cu 2-4 0 în minutul 2, dar România a egalat la 3 în minutul 5 prin golul brăilencei Gabriela Perianu. După o perioadă de 11 minute în care n-a primit gol, România s-a detașat la 8-3 în minutul 14, iar diferența maximă a fost de șapte goluri, 14-7 în minutul 24. La pauză, tricolorele avea patru goluri în plus pe tabelă, scor 15-11, după ce au marcat un singur gol și au încasat patru în ultimele cinci minute.

În partea secundă, România a avut din șapte goluri în plus, 20-13 (42), dar finalul le-a găsit relaxate pe fetele noastre, care au avut circa zece minute fără gol, de la 22-16 în minutul 49 la 22-22 în minutul 59. Echipa noastră nu a reușit să înscrie, în schimb a primit gol, deși a avut două jucătoare în plus pe teren timp de două minute. România a mai condus cu 23-22 după golul marcat de Vizitiu, dar a primit gol din 7 metri. La ultimul atac, Luciana Marin a marcat când mai erau două secunde, însă golul a fost anulat deoarece Ryde ceruse timeout înainte ca Marin să arunce la poartă.

România a câștigat turneul, cu 5 puncte și golaveraj +24), urmată de Muntenegru, tot cu 5 p, dar golaveraj +19.

România: Paula Ungureanu (4 mingi salvate), Ionica Munteanu (7 mingi salvate) — Aneta Udriștioiu (2 goluri), Gabriella Szucs, Gabriela Perianu (2), Luciana Marin (2), Valentina Ardean-Elisei (2), Mădălina Zamfirescu (3), Ana Maria Tănăsie (3), Florina Chintoan (6), Patricia Vizitiu (2), Laura Chiper (1).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •