Cultura

Romanasii de Rosiori premiati la Festivalul National de folclor

Romanasii de Rosiori premiati la Festivalul National de folclor
Romanasii de Rosiori premiati la Festivalul National de folclor
Romanasii de Rosiori premiati la Festivalul National de folclor

Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Românaşii de Roşiori” de la Secţia externă a Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a obţinut premii însemnate la Festivalul naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Doinele Trotuşului” de la Oneşti.

Elevii secţiei externe din Roşiori a Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, reuniţi în Ansamblul „Românaşii de Roşiori” condus de doamna profesor Georgeta Lungu, au participat pe 29 octombrie 2016, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, la ediţia a II-a a Festivalului naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Doinele Trotuşului” Oneşti, de unde s-au întors cu premii importante pe secţiuni şi grupe de vârstă.

Astfel, Ansamblul format din 20 de elevi a obţinut Premiul I la secţiunea „Dansuri populare”, Grupul vocal „Româncuţele” (din cadrul aceluiaşi Ansamblu) s-a clasat pe locul II la secţiunea corespunzătoare, iar la secţiunea „Solişti vocali” au fost premiate, pe grupe de vârstă, elevele: Creţu Diana – premiul III, Bordei Mirabela – premiul II, Panait Alexandra – premiul II (membre ale Ansamblului aflate sub îndrumarea doamnei profesor Raluca Bobe) şi Macoveiu Alexandra – premiul II (elevă pregătită de doamna profesor Marieta Ion).

Festivalul de la Oneşti, organizat de Casa de cultură a Sindicatelor Oneşti, Primăria Municipiului Oneşti şi Radio-Televiziunea „Luc-Fm”, îşi propune descoperirea de noi talente şi stimularea acestora în domeniul interpretării muzicii şi dansului popular şi, în mod special, promovarea formaţiilor şi ansamblurilor populare. Anul acesta, au participat reprezentanţi din mai multe judeţe, printre care amintim: Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava.

Ansamblul „Românaşii de Roşiori” participă pentru a doua oară la acest Festival, la ediţia de anul trecut  obţinând Trofeul „Doinele Trotuşului”, dar şi alte premii I şi II, atât la secţiunea de dansuri populare, cât şi la cea rezervată soliştilor vocali.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •