Sport

Robert Jitaru a trecut de primul tur la CE de seniori U22

Robert Jitaru a trecut de primul tur la CE de seniori U22

Campionatele Europene de box U22, au început, duminică, la Târgu Jiu, iar brăileanul Robert Jitaru, campionul en titre al categoriei 56 kg va încerca să-și apere titlul câștigat anul trecut la Brăila.

Pugilistul descoperit la Făurei de antrenorul Gigi Moise şi care apoi şi-a continuat pregătirile sub îndrumarea antrenorului federal Vali Vrânceanu și a lui George Perţea, în prezent legitimat la CSA Steaua București, a boxat astăzi, în primul meci al galei de seară, în compania unui pugilistul irlandez Moore Jordan. Pugilistul născut la Făurei a fost declarat învingător la puncte, decizie 5-0. Patru arbitrii l-au dat învingător pe Jitaru cu 30-27, iar arbitrul din Croația l-a punctat cu 30-26 pe pugilistul brăilean.

În sferturile de finală ale categoriei 56 de kg, Robert Jitaru va boxa cu BELOUSOV Ruslan din Rusia, care a treut în turul 2 preliminar de VACULA Viktor din Republica Moldova, prin KO în repriza a doua.

Duminică au avut loc două gale, cu un total de 38 de meciuri, prima rezervată fetelor, cea de a doua băieţilor. În gala de seară a venit şi prima victorie a delegaţiei României. În cadrul categoriei 60 kg, Andrei Udubaşa de la SCM Bacău l-a învins la puncte, cu un verdict de 3-2, pe slovacul Michal Takacs. Următorul adversar al lui Andrei Udubaşa a fost armenul Hrair Shahverdian, în fața căruia a pierdut marți la puncte, decizie 0-5. Tot în gala de marți seara,  VICOL Dumitru a pierdut la puncte, decizie 0-5, în fața lui PYLYPETS Maksim din Ucraina.  BIRO Alberto-Cristian a trecut în gala de marți seara de  NIKOLAJEVS Andrejs din Letonia, decizie 5-0.

În aceeaşi gală a băieţilor, la plus 91 kg Cristian Filip a fost învins, cu o decizie clară, 5-0, de francezul Djamili Aboudou-Moind.

Luni au fost programate tot două gale, cu un total de 45 de meciuri. În prima gală, la categoria 64 kg, Vasile Suciu a încrucişat mănuşile cu Hugo Micallef (Monaco). Suciu a fost declarat învingător la puncte, decizie 4-1, iar marți seara a boxat cu polonezul  KOWAL Karol, pe care l-a învins prin RSC în repriza a doua. În turul următor Suciu va boxa cu turcul  ERDEMIR TurgulHan.

În limitele categoriei 75 kg, luni seară, Viorel Fâciu a boxat cu Michael Ostroumov (Israel) și a pierdut la puncte, decizie 5-0. În ultimul meci al serii de luni, campionul de anul trecut la categoria 81 kg, dinamovistul Andrei Arădoaie a boxat cu unul dintre principalii săi rivali, boxerul WSB croat Toni Filipi, care a câștigat argintul în ultima ediție, la categoria 91 kg.  Filipi a început lupta mai bine, dar Aradoaie sa întors repede cu lovituri dure în repriza a doua. Boxerul croat l-a trimis de două ori la podea pe Arădoaie în repriza a treia și arbitrul a oprit meciul cu 13 secunde înaintea gongului final.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •