Actualitate

Rezultatele finale înregistrate la simularea Evaluării Naţionale în județul Brăila

Rezultatele finale înregistrate la simularea Evaluării Naţionale în județul Brăila

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele finale înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII), desfășurată în perioada  11- 13 martie. La această simulare au participat, în premieră, și elevii claselor a VII-a.

Au participat la toate probele 164.264 de elevi de clasa a VIII-a (din totalul celor 175.463 de elevi înscriși în clasa a VIII-a), respectiv 168.108 elevi de clasa a VII-a (din totalul celor 182.207 elevi înscriși în clasa a VIII-a).

Conform datelor furnizate de inspectorul școlar general adjunct Dan Gheorghiță, în județul Brăila, din 2846 elevi înscriși la clasa a VII-a, la limba română au participat 2546 elevi, iar la matematică au fost prezenți 2494 elevi. La clasa a VIII-a, din cei 2807 elevi înscriși la școlile din județul Brăila, la limba română s-au prezentat 2465 elevi, iar la matematică s-au prezentat 2440 elevi.

În privința disciplinelor de examen, la clasa a VIII-a, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 la Limba şi literatura română a fost de 76.31%, mai mare decât media națională, care a fost de 69,1%. La matematică, procentul notelor peste 5.00 la nivel național a fost de 39,4%, în timp ce la Brăila procentul 47,99%.

Simularea susținută pentru prima dată și de elevii claselor a VII-a a relevat un procent al notelor mai mari sau egale cu 5 de 64,2% la Limba şi literatura română, la nivel național, în timp ce în județul Brăila procentul notelor mai mari de 5.00 a fost de 72,46%. La nivel național, la matematică procentul nnotelor peste 5.00 a fost de 42,8%, în timp ce în Brăila procentul acestora a fost de 51,36%.

În județul Brăila, la clasa a VII-a s-au obținut 3 note de 10 la limba și literatura română și 7 note de 10 la matematică. La clasa a VIII-a au fost 8 note de 10 la limba și literatura română și 23 de note maxime la matematică.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •