Sport

Rezultate incurajatoare pentru atletii braileni la inceput de an

Rezultate incurajatoare pentru atletii braileni la inceput de an

Rezultate incurajatoare pentru atletii braileni la inceput de anSâmbătă și duminică s-a desfășurat prima competiție atletică din anul 2016. Bacăul a găzduit a XXXI-a ediție a Cupei Bistriței și Memorialul Nicolae Mihalache, ajuns la ediția a IV-a. La acest concurs național au participat și atleți brăileni, Anamaria ioniță la seniori și mai mulți atleți de la LPS Brăila și CSM Brăila la juniori 2 și juniori 3.

Pentru atleta Anamaria Ioniță anul a început sub bune auspicii, ea reușind să se claseze pe primul loc în proba de 60 metri plat, singura probă în care a concurat. Anamaria a realizat cel mai bun timp și în preliminarii, iar în finală a alergat în 7.87 secunde, terminând pe primul loc, cu două sutimi de secundă mai rapidă decât Elena Lupu.

Pentru Anamaria Ioniță competițiile vor continua și săptămânile următoare. La sfârșitul lunii ianuarie atleta cu dublă legitimare CSM Brăila/CSU Pitești, va participa la prima etapa de Grand Prix din acest an, competiție ce se va desfășura la București. Pentru atleta din Brăila, anul 2016 ar putea să fie vârful de performanță, dacă va fi sănătoasă și va continua să obțină rezultate foarte bune, ea având șansa de a merge la Jocurile Olimpice de la Rio cu ștafeta de 4×400 metri a României. Sportiva, care va împlini 28 de ani în vara acestui an, este selecționată în lotul olimpic de atletism al României.

[quote]Începutul e bun. Finalul o sa fie și mai bun. Simt că Dumnezeu mi-a rezervat un loc la JO și mă încurajez în fiecare zi că se poate[/quote], a declarat Anamaria Ioniță.

La juniori, Bianca Toader a câștigat proba de 60 metri plat cu timpul de 7.92, urmată de o altă colegă a ei, legitimată la LPS Brăila/CSM Brăila, Andreea Dinu. În proba similară a băieților, Marius Băjenaru s-a clasat pe locul 3.

Ștafeta fetelor de la LPS Brăila, formată din Andreea Dinu, Bianca Tudor, Mihaela Milea și Denisa Oancia, s-a clasat pe primul loc în proba de 4×200 metri, cu timpul de 1:55:39.

În proba de 60 metri garduri fete, Bianca Toader s-a clasat pe primul loc cu timpul de 9:42 secunde, iar în proba băieților, Alexandru Galupa s-a clasat pe locul 2.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •