Politica

“Registrul Național al Producătorilor” pune capăt speculei de pe piața materialelor sanitare

“Registrul Național al Producătorilor” pune capăt speculei de pe piața materialelor sanitare

Guvernul PNL a luat măsuri pentru îmbunătățirea aprovizionării unităților sanitare cu materialele de care au nevoie în această perioadă, dar și pentru sprijinirea firmelor românești, care dețin echipamente, materiale sanitare sau dezinfectanți, pe care le pun la dispoziția celor interesați, la prețurile pieței, și nu în condiții de speculă, spune deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță.

Parlamentarul brăilean a declarat că deja pe piața românească au început să scadă prețurile pentru echipamentele sanitare, în urma sistemului de lucru electronic inițiat de Guvern.

”Astfel, pentru a veni în sprijinul rețelei sanitare publice și pentru a facilita accesul la echipamente de protecție, dezinfectanți și materiale sanitare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a lansat aplicația ”Registrul Național al Producătorilor” de echipamente, dispozitive medicale, nemedicale și materiale de necesitate, destinate populației în lupta cu COVID-19.

Pe această platformă s-au înscris deja peste 100 de producători și furnizori români de echipamente medicale și nemedicale, de la care  spitalele, instituţiile publice sau persoanele juridice private sau de stat interesate pot cumpăra mărfuri la cele mai bune prețuri. Cei care doresc să cumpere sau să vândă echipamente medicale de producție autohtonă sau de import trebuie să-și creeze un cont la adresa https://csu.prevenire.gov.ro. De asemenea, prin intermediul Societății de Administrare a Participațiilor din Energie (SAPE), managerii de spitale din România sau orice altă entitate interesată pot trimite cerere de ofertă pentru lista cu necesitățile spitalului la adresa de email: [email protected].  Furnizorii și producătorii de echipamente și aparatură medicală își pot face cunoscute ofertele la adresa de email: [email protected].

Sprijinul pe care Executivul îl acordă sistemului medical trebuie, însă, dublat de fiecare dintre noi. Odată cu instituirea stării de alertă, după data de 15 mai, le recomand  brăilenilor să se protejeze în continuare, prin distanțarea fizică și prin purtarea măștilor medicale de protecție” a declarat deputatul Antoneta Ioniță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •