Administratie

Referendum pentru demiterea primarului Simionescu

Referendum pentru demiterea primarului Simionescu
Referendum pentru demiterea primarului Simionescu
Referendum pentru demiterea primarului Simionescu

Surpriza de proportii pentru primarul Aurel Simionescu! Un partid aflat la inceput de drum va initia in cel mai scurt timp un referendum de demitere a edilului. Motivul este procesul dintre Primaria Braila si Comisia de Audit, pentru corectia de 25% aplicata pentru proiectul privind reabilitarea si modernizarea Bulevardului Dorobanti.

Incendiul din primarie, in care a ars si comunicarea sentintei nr. 2581/ 10.04.2012 a Curtii de Apel Bucuresti a starnit un scandal fara precedent in urbea braileana. Dupa ce au uitat de proces pentru ca a luat foc comunicarea din cauza unei tigari, dupa cate sustin alesii nostri, autoritatile locale sunt acum cu un picior in groapa, chiar daca juristii primariei au depus intr-un tarziu si o contestatie, termenul fiind stabilit pentru luna octombrie. Daca instanta suprema va respinge si aceasta procedura, ramane definitiva decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a dat castig de cauza Ministerului Dezvoltarii adica, corectia in valoare de 20 milioane lei va fi suportata din bugetul local.
Toata aceasta suma va  fi suportata de braileni, fapt care i-a deranjat la culme pe membrii partidului Noua Republica. Acestia sustin ca sanctiunile aplicate de Comisia de Disciplina lui Mircea Fudulaiche si Angelicai Bratu sunt doar niste tentative de a musamaliza afacerile ilegale, facute in jurul proiectului Dorobanti.
„Luand act de gravele incalcari ale legislatiei privind achizitiile publice in cazul atribuirii lucrarii de reabilitare a bulevardului Dorobanti, prin construirea unui caiet de sarcini “cu dedicatie”, avand in vedere ca terminarea lucrarilor la bulevardul Dorobanti se va face din fonduri proprii in conditiile in care nu sunt bani pentru: incalzirea scolilor, asfaltarea tuturor strazilor din cartierele municipiului, finalizarea retelei de canalizare din cartierele Radu Negru, Lacu Dulce si Chercea vom initia Referendumul pentru incetarea mandatului primarului. Consideram ca sanctionarea secretarului primariei si sefei departamentului juridic cu sume modice este, de fapt, o incercare de musamalizare a unei afaceri ilegale si de acoperire a adevaratilor vinovati, cei ce au intocmit caietul de sarcini si au organizat procedura de achizitie publica. Asta, in conditiile in care firma care a castigat licitatia trucata va incasa in final contravaloarea lucrarilor stabilita in alte conditii decat cele concurentiale, obligand practic fiecare cetatean sa participe la acoperirea acestei pierderi de care nu se face vinovat”, a declarat Mihail Stefanescu, presedintele Partidului Noua Republica(PNR).

 

Referendum pentru demiterea primarului Simionescu
Florin Dragan, vicepresedintele PNR

Actiuni de informare door-to-door

Cei de la Noua Republica spun ca se pregatesc serios pentru acest referendum, motiv pentru care si-au facut si un plan de „lupta”. Din spusele acestora vor fi organizate actiuni de informare door -to -door, si se vor stabili puncte fixe unde oamenii vor putea primi informatii cu privire la motivul initierii referendumului. De asemenea, cei de la PNR vor face o pagina de Facebook si vor avea si un telefon la care vor putea fi contactati pentru a oferi informatii celor interesati de aceasta intiativa. „Initiem actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea referendumului de demitere a primarului in conformitate cu prevederile art.70 din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale respectiv alin.2. Noua Republica, desi un partid mic nu este un partid naiv! Sunt in faza de finalizare a strategiei si masurile pe care le vom intreprinde. Noi stim cum sa promovam si cum sa concretizam un astfel de demers. Prima faza presupune informarea cetatenilor fiindca Noua Republica pretuieste votul si semnatura cetatenilor informati. Pentru noi, oamenii care ne acorda increderea in cunostinta de cauza sunt cei mai importanti. Rolul presei libere din Braila va fi foarte important si mesajele de informare pe care le vom transmite vor fi, atat directe – prin actiunile noastre in strada, cat si indirecte sau mediate prin presa. Toti vom castiga in aceeasi masura, vom fi impreuna pentru binele public, binele comunitatii, binele brailenilor. Vom distribui formulare pentru cetateni fiindca Noua Republica mizeaza pe cetateni. Daca acestia sunt in aceeasi masura cu noi revoltati si neresemnati putem, impreuna, sa avem succes”, a declarat Florin Dragan, vicepresedintele partidului.

Daca Simionescu va fi demis, PNR va avea un candidat pentru fotoliul de primar

Referendum pentru demiterea primarului Simionescu
Mihail Stefanescu, presedintele filialei locale a PNR

Cei doi lideri locali ai Noii Republici spun ca atitudinea primarului este impardonabila si ca nu pot tolera explicatiile ilare pe care primarul le-a oferit in momentul in care s-a aflat de pierderea procesului. Mihail Stefanescu mai spune si ca brailenii nu trebuie sa plateasca pentru greselile si ilegalitatile comise de un anumit grup de interese din cadrul primariei.
„Aceasta actiune este, in primul rand, cetateneasca. Vrem sa ni se alature toti cetatenii Brailei care considera inacceptabila pierderea unei sume de peste 24 de milioane de lei, peste 240 miliarde de lei vechi, suma cu care s-ar putea rezolva de exemplu – reabilitarea tututror strazilor din Ansamblul Buzaului sau din Chercea, sau am putea scoate din Evul Mediu cartierele fara canalizare. Nu ne putem permite sa irosim atatia bani. Nu se poate ca nimeni sa nu raspunda pentru o paguba de asemenea amploare. Sanctiunile sunt niste glume, sunt sfidari la adresa brailenilor. Primarul este un administrator, daca ar fi fost in mediul privat, actionarii l-ar fi schimbat pe loc. Noi speram ca domnul Primar sa inteleaga gravitatea situatiei si pentru a evita o situatie jenanta sa ia in calcul demisia”, a mai spus Mihail Stefanescu.
In eventualitatea in care actiunea intreprinsa de reprezentantii Noii Republici va avea sorti de izbanda si Aurel Simionescu va fi demis, acestia ne-au spus ca vor avea un candidat pentru fotoliul de primar. Cei doi lideri au mai spus si ca nu este necesar ca acel candidat sa vina din interiorul partidului, ci poate fi si un candidat independent caruia ei ii vor oferi tot sprijinul necesar.
„Pentru moment, Noua Republica nu a stabilit un candidat pentru functia de primar. Mai important este ca Braila sa fie eliberata. Acesta este primul pas si daca functia de primar va fi vacanta, fireste, cineva trebuie sa-i ia locul. Noua Republica Braila poate propune cel putin 3 persoane din interiorul partidului dar, asa cum am spus intotdeauna, Noua Republica si-a propus sa descopere si sa propulseze in administratie figuri noi, personalitati ale comunitatilor chiar daca nu au facut politica dar au drept capital o buna reputatie morala. De asemenea, nu refuzam sustinerea unui candidat independent sau asumat de alta formatiune civica sau politica daca va reprezenta o formula mai potrivita decat varianta propusa de Noua Republica. Nu este acum momentul sa anuntam un candidat. Procedura de demitere a primarului este foarte dificila si sunt multi pasi procedurali care trebuie parcursi.”, a mai spus in incheiere Florin Dragan.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.