Cultura

Recital extraordinar de poezie și jazz la Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Recital extraordinar de poezie și jazz la Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Duminică, 21 aprilie la ora 19.00, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Sala Avantgarde, va avea loc premiera oficială și lansarea CD-ului Recitalului extraordinar de poezie și jazz Te-ai gândit vreodată?

Acest recital îi aduce în prim plan pe actrița româno-canadiană Claudia Motea, în calitate de autoare și interpretă a poemelor alese pentru recital și Lucian Sabados, în calitate de pianist de jazz dar și de autor al aranjamentelor muzicale, al conceptului de spectacol și al regiei acestuia.

Poemele alese fac parte din volumul de poezie Preludii în Cetatea Soarelui (Libris Editorial) al Claudiei Motea, volum lansat, de altfel, în anul 2018 și în Teatrul Maria Filotti, dar și la cele mai prestigioase târguri de carte din țară și de peste hotare – Salon du livre Paris, Leipzig Buchmesse, Madrid, Torino, Zurich, Beijing, Los Angeles.

Recitarea poeziei, ca și interpretarea jazzistică conferă artistului o zonă de libertate de improvizație și de personalitate asumată. Povestea trăită pe viu și mărturisită în direct de personajul interpretat de Claudia Motea este o ficțiune la nivelul experienței ei personale. Povestea devine însă prin datele general umane ale destinului personajului, cât și prin întâmplările povestite sau trăite live extrem de posibilă.

Pasiunea și trăirea autentică a rostirii poemelor impresionează și seduce iar caracterul intens personal al faptului că actrița interpretează propriul său material poetic dă întregului material un spor de autenticitate.

Muzica ce însoțește tot timpul rostirea poetică induce în spectator o stare activă de contemplare și chiar o empatie cu personajul și întâmplările sale. Jazz-ul prezent este conectat sută la sută la vers și interpretare.

Te-ai gândit vreodată?, un recital-mărturisire a doi artiști care își caută cu armele lor locul și rolul lor într-o societate tot mai uniformizată.

Cu ocazia prezentării acestui recital emoționant, Libris Brașov, producătorul întregului proiectva lansa oficial CD-ul acestui spectacol și va invita spectatorii la o întâlnire cu protagoniștii și evident o sesiune de autografe.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •