ProBr

Reabilitarea spatiului verde si crearea unui loc de joaca la Gradinita Narcisa

Reabilitarea spatiului verde si crearea unui loc de joaca la Gradinita Narcisa
_DSC0028
Reabilitarea spatiului verde si crearea unui loc de joaca la Gradinita Narcisa

Asociaţia Părinţilor, Copiilor şi Cadrelor didactice de la Grădiniţa nr. 1 Narcisa din municipiul Brăila, s-a născut din dorinţa părinţilor de a sprijini activităţile extraşcolare şi şcolare derulate în unitatea de învățământ.

Asociaţia Părinţilor, Copiilor şi Cadrelor didactice de la Grădiniţa nr.  1 Narcisa a contribuit la întreţinerea şi modernizarea patrimoniului grădiniţei, a bazei materiale, a acordat premii, diplome, cadouri preşcolarilor cu ocazia unor evenimente desfăşurate în unitate cum ar fi: Ziua copilului-tombole, concurs de şah în colaborare cu Asociaţia „Micul Prinţ”, concurs de proiecte din materiale reciclabile “HOLLOWEEN MAGIC”, realizat în parteneriat cu Brăila Mall şi Librăria „Carioca”, a sprijinit parteneriatele educaţionale dintre grădiniţă şi  instituţiile cu rol educativ pe plan local şi judeţean.

Reabilitarea spatiului verde si crearea unui loc de joaca la Gradinita Narcisa
Reabilitarea spatiului verde si crearea unui loc de joaca la Gradinita Narcisa

Prin sprijinul Asociaţiei s-au realizat broşuri, materiale publicitare şi s-a întreţinut site-ul pentru promovarea activităţilor şi şi a imaginii Grădiniţei cu program prelungit „Narcisa”.

Implicarea şi educarea copiilor, părinţilor şi a comunităţii locale în protejarea, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din curtea Grădiniţei „Narcisa” Brăila , prin activităţi de educaţie ecologică şi ecologizare.

Obiectivele proiectului sunt: educarea copiilor şi a tinerilor în spiritul ocrotirii naturii; implicarea afectiv-atitudinală pentru a proteja şi înfrumuseţa mediul înconjurător și asimilarea unor reguli de protecţie a naturii, necesare în relaţia om-natură.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 „Narcisa” este situată într-o zonă periferică a Municipiului Brăila şi deserveşte întreaga comunitate din cartierul Radu Negru. Necesitatea implementării proiectului rezultă din numărul redus de spaţii verzi aferente cartierului, dar şi din nevoia de conştientizare  asupra problemelor de mediu actuale şi implicarea activă a preşcolarilor, elevilor şi a părinţilor acestora în derularea activităţilor ecologice. În Grădiniţa Narcisa îşi petrec aproximativ zece ore pe zi un număr de 120 de copii, iar amenajarea  curţii grădiniţei este o foarte mare necesitate deoarece copiii au nevoie de un mediu natural curat  pentru a-şi petrece timpul de recreere.

Terenul aparţine Primăriei Municipiului Brăila, iar intervenţiile care se vor realiza pe el au acceptul scris al acesteia. În prezent terenul este compus dintr-o zonă asfaltată şi  patru zone verzi  neamenajate. În ciuda eforturilor depuse de Grădiniţă nu s-a reuşit amenajarea acestora datorită lipsei mijloacelor financiare şi materiale.

Suprafaţa propusă pentru amenajare cuprinde următoarele secţiuni:

 • un spaţiu care va avea aspectul unui loc de joacă pentru copii şi va fi utilizat în scopuri didactice şi recreative;
 • un miniparc cu destinaţii educative (desfăşurarea activităţilor în aer liber);
 • două grădini ornamentale destinate creşterii atractivităţii arealului grădiniţei;

Proiectul urmăreşte funcţionalitatea terenului cu destinaţii de învăţământ formal şi nonformal. Prin implicarea copiilor la amenajarea spaţiului şi întreţinerea acestuia, ei se vor apropia de natură, vor învăţa să protejeze, devenind un spaţiu al lor, un loc propriu în care muncesc dar pe care va trebui să-l îngrijească. De asemenea, copiii noştri, vor beneficia de un spaţiu de joacă  si de recreere la ei în cartier în care îşi pot petrece timpul liber într-un mod agreabil. Amenajarea spaţiilor verzi reprezintă pentru asociaţie oportunitatea de a creşte imaginea Grădiniţei cu program prelungit Narcisa în comunitate, deoarece acestea contribuie la diversificarea activităţilor şcolare şi extraşcolare şi, implicit, la creşterea interesului pentru grădiniţă a copiilor şi a părinţilor acestora.

La finalizare parcul va avea peste 100 de elemente de material săditor plantat, reprezentate de arbuşti, plante anuale şi gazon.

Reabilitarea spaţiului verde şi crearea unui loc de joacă pentru preşcolari şi a unui spaţiu destinat activităţilor educative în aer liber va fi un rezultat remarcabil al activităţii asociaţiei, a părinţilor, a Primăriei Municipiului Brăila în colaborare cu MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat.

Acțiunea de plantare are loc joi, 21 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la sediul din strada Grigore Alexandrescu nr. 33.

La deschiderea oficială a proiectului, care a avut loc luni, 18 aprilie 2016, în prezența părinților, cadrelor didactice, dar și a invitaților: Baja Dumitru – consilier superior al Agenției pentru Protecția Mediului Brăila, Cristina Mangiurea – inspector învățământul preprimar, Mariana Puia – director Grădinița Nr. 1 „Narcisa”, Fănica Ciolacu – președintele Asociației Părinților.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •