Actualitate

Razii desfasurate de politisti in acest weekend

Razii desfasurate de politisti in acest weekend
Razii desfasurate de politisti in acest weekend
Razii desfasurate de politisti in acest weekend

Poliţiştii brăileni acţionează, la fiecare sfârşit de săptămână, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 3 şi 4 februarie a.c., poliţişti brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a încălcărilor regulilor de circulaţie.

Pe timpul acţiunilor, au fost verificate 47 de unităţi economice și au fost controlaţi 13 producători particulari. De asemenea au fost legitimate 300 de persoane, dintre care 42 fiind controlate corporal sumar, şi au fost oprite în trafic 243 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 35 de şoferi.

De asemenea, au fost constatate 118 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 30.500 de lei, şi o infracţiune de furt.

Dintre amenzile aplicate, 97 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1.050 de lei (67 kg de fructe, 33 kg de legume ş.a.).

De asemenea, poliţiştii de proximitate au efectuat controale la 6 unităţi de învăţământ, din municipiul Brăila, au verificat paznicii care îşi desfăşurau serviciul la aceste şcoli, purtându-se discuţii cu factorii de conducere în scopul identificări elevilor problemă, şi au consiliat 2 elevi cu privire la modul de comportare.

Au fost controlate 7 societăţi comerciale din apropierea unităţilor şcolare şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.100 de lei, pentru fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, ordinii şi liniştii publice.

În ziua de 3 februarie, la ora 14:30, poliţişti de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru au prins în flagrant trei persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, toate din comuna Viziru, în timp ce transportau cu un atelaj hipo un metru cub de material lemnos, esenţă plop.

Poliţiştii au stabilit că lemnele proveneau din arborii amplasaţi pe marginea DC 16, între localităţile Viziru şi Tufeşti, şi ar fi fost tăiate în aceiași zi de către cei depistaţi.

Materialul lemnos a fost ridicat şi restituit autorităţilor locale, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •